Ερωτήσεις από δημοτικούς συμβούλους της μειοψηφίας, για το έργο αποκατάστασης της ζημιάς στο σημείο «Γλάστρες» του επαρχιακού δρόμου Καβάλας-Νέας Περάμου, δέχτηκε η δημοτική αρχή του Δήμου Καβάλας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Πέμπτη 18 Μαΐου 2017. Οι δημοτικοί σύμβουλοι ζήτησαν ενημέρωση για το μέγεθος του προβλήματος, την αιτία και για το χρονοδιάγραμμα αποκατάστασής του. Ο αντιδήμαρχος της Τεχνικής Υπηρεσίας, Δημοσθένης Τουλκίδης, δήλωσε ότι ο εργολάβος που πραγματοποιεί εργασίες στην παρακείμενη ιδιοκτησία θα αναλάβει, χωρίς οικονομικό κόστος για τον Δήμο Καβάλας, την κατασκευή του καινούργιου τοιχίου αντιστήριξης και εν συνεχεία, θα γίνει η αποκατάσταση του οδοστρώματος με ευθύνη του Δήμου Καβάλας.

Το πρόβλημα, όπως ανέφεραν ο Δ. Τουλκίδης και η ειδική σύμβουλος της δημάρχου, Ευαγγελία Δρακονάκη, αποδείχτηκε σημαντικό και έτσι, αποφασίστηκε να γίνει μία ολοκληρωμένη παρέμβαση, για την αποφυγή νέας κατάρρευσης του τοιχίου, ή υποχώρησης του οδοστρώματος. Την μελέτη της παρέμβασης θα κάνει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Καβάλας, αφού ο δρόμος, όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Γιώργος Φιλόσογλου, διασχίζει οικισμό, επομένως είναι αρμοδιότητας του οικείου φορέα τοπικής αυτοδιοίκησης.

Όσον αφορά την αιτία που προκάλεσε την κατάρρευση τμήματος του τοιχίου, ειπώθηκε ότι είναι συνδυασμός των εργασιών στην παρακείμενη ιδιοκτησία, της παλαιότητας του τοιχίου (σ.σ. κατασκευάστηκε στη δεκαετία του 1960) και της σαθρότητας του υπεδάφους. Ο Γ. Φιλόσογλου είπε, ότι όταν έρθει η ώρα, ο Δήμος Καβάλας θα ασχοληθεί με το ζήτημα της απόδοσης ευθύνης και διεκδίκησης αποζημίωσης, αλλά προέχει η αποκατάσταση της ζημιάς, γιατί ο δρόμος έχει σημαντική κίνηση οχημάτων τους μήνες του θέρους.

Σχετικά με το κυκλοφοριακό πρόβλημα, ο Δ. Τουλκίδης ανέφερε πως βελτιώθηκε η σήμανση, αλλά χρειάζεται πιο αυστηρή αστυνόμευση και θα γίνει συνεννόηση με την Τροχαία Καβάλας. Τέλος, για το χρονοδιάγραμμα είπε ότι: «Η διαδικασία είναι η ταχύτερη δυνατή. Ευελπιστώ ότι το έργο θα τελειώσει μέσα στον Ιούνιο».

Στη συνεδρίαση της Πέμπτης 18 Μαΐου 2017, επίσης, εγκρίθηκε ομόφωνα η πραγματοποίηση της ριζικής ανακαίνισης του δημοτικού γηπέδου στο Βύρωνα. Ο Κ. Σιμιτσής συνεχάρη την Τεχνική Υπηρεσία για την «ευέλικτη» μελέτη, ωστόσο σχολίασε ότι το έργο είναι ακριβό και όχι πρώτης προτεραιότητας. «Δεν είμαστε ελλειμματικοί στις αθλητικές εγκαταστάσεις», είπε και πρόσθεσε: «Το κόστος είναι πάνω από τις οικονομικές δυνατότητες του Δήμου. Παρά ταύτα, δεν είμαστε αντίθετοι στην ανάπλαση του γηπέδου».

Ο Μάκης Παπαδόπουλος υπερψήφισε την εισήγηση και συμπλήρωσε πως η αναβάθμιση του δημοτικού γηπέδου θα φέρει πολλαπλά οφέλη για τον Δήμο Καβάλας, ενώ ζήτησε να συνεχιστούν οι παρεμβάσεις για την αναβάθμιση και των υπόλοιπων δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων.

Ο Βαγγέλης Παππάς συνεχάρη τη δημοτική αρχή για την πρωτοβουλία, ευχήθηκε οι εργασίες να τελειώσουν γρήγορα και κάλεσε τη διοίκηση του Δήμου, να συστήσει μία ομάδα, η οποία θα παρεμβαίνει αμέσως για την αποκατάσταση των προβλημάτων στις αθλητικές υποδομές.

«Θα ήταν πολιτικά αδιανόητο, να διαφωνήσουμε με την πραγματοποίηση των εργασιών σ’ ένα γήπεδο που είναι κομμάτι της ιστορίας της πόλης», δήλωσε ο Άρης Βέρρος και πρότεινε να γίνει μελέτη, για τη συνολική ανάπλαση της περιοχής του γηπέδου και του παλιού παγοποιείου. Τέλος, ο Παρασκευάς Αγανικόλας επεσήμανε ότι, εφόσον έγινε διαβούλευση με τα αθλητικά σωματεία που χρησιμοποιούν το γήπεδο, δεν έχει αντίρρηση να ψηφίσει την ανάπλαση, η οποία θα κοστίσει 1,6 εκατομμύρια ευρώ. Να αναφέρουμε ότι, τη δήμαρχο, που απουσιάζει εκτός Καβάλας, αντικατέστησε στη συνεδρίαση ο Γ. Φιλόσογλου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ