default

-Ο κοινόχρηστος χώρος, γιατί τέτοιος πρέπει να θεωρείται, που αναπλάστηκε στα Ποταμούδια, είναι πρωτίστως αυλή του σχολείου και δεν μπορεί να μετατραπεί σε «δημοτικό κήπο» με δέντρα και γρασίδι, έγραψε στο διαδίκτυο ο Λουντοβίκ. Και σχολίασε, πως φυτεύτηκαν τριάντα δέντρα περιμετρικά της ανάπλασης, τα οποία θα μεγαλώσουν γρήγορα.

-Ο χώρος που αναπλάστηκε, Λουντοβίκ καρντάσι, δεν είναι σχολική αυλή. Χρησιμοποιείται για να αυλίζονται οι μαθητές και οι μαθήτριες του δημοτικού σχολείου, στα διαλείμματα μεταξύ των διδακτικών ωρών. Κι αυτό, γιατί το παρακείμενο δημοτικό σχολείο δεν διαθέτει δική του αυλή. Λόγω της λειτουργίας του σχολείου, μάλιστα, αχρηστεύθηκε και ένα τμήμα του δρόμου με τους παλιούς κυβόλιθους που διέρχεται μπροστά από το σχολείο. Δεν έχω ξαναδεί, καρντάσια, μεταξύ ενός σχολικού κτηρίου και της «αυλής» του, να διέρχεται δρόμος.

-Επομένως, οι σχεδιαστές της ανάπλασης έπρεπε να φροντίσουν και για την ανάγκη να αυλίζονται οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου. Δεν σημαίνει αυτό, ότι το έργο έγινε με κύριο γνώμονα να αποκτήσει αυλή το σχολείο. Το ανοιχτό γήπεδο καλαθοσφαίρισης και οι λοιπές κατασκευές, θα χρησιμοποιούνται απ’ όλους τους επισκέπτες του κοινόχρηστου χώρου.

-Όσον αφορά το πράσινο, βεβαίως και φυτεύτηκαν 30 δενδρύλλια περιμετρικά. Μπορούσαν να φυτευτούν 40, ή και 50, αν γινόταν διαφορετικός σχεδιασμός, που θα έδινε μεγαλύτερη έμφαση στην φύτευση δέντρων. Και όχι στις (τσιμεντένιες) υπαίθριες κατασκευές. Δεν θα έλεγε κάποιος κάτι αρνητικό, αν φυτεύονταν περισσότερα δέντρα. Η γειτονιά των Ποταμουδίων, που είναι πυκνοκατοικημένη, θα είχε έναν ωραίο «πνεύμονα πρασίνου» μέσα στην πλατεία της.

-Παρεμπιπτόντως, κάτι πρέπει να γίνει με τον χώρο που αυλίζονται οι μαθητές και οι μαθήτριες στο 7ο δημοτικό σχολείο Καβάλας. Κι εκεί, ο χώρος επίσκεψης του φάρου χρησιμοποιείται για αυλή του σχολείου. Το θέμα της ανάπλασης, με τον διαχωρισμό της αυλής από τον χώρο επίσκεψης του φάρου, δεν προχώρησε. Ούτε η σημερινή δημοτική Αρχή κατάφερε να υλοποιήσει την παρέμβαση, ενώ το τοιχίο αντιστήριξης του φάρου παρουσιάζει πρόβλημα.

-Μάλιστα, ο χώρος στον φάρο της χερσονήσου της Παναγίας χρησιμοποιείται και στο φεστιβάλ Cosmopolis. Θα συνεννοηθούν ο Δήμος με την Εφορεία Αρχαιοτήτων, για να γίνει καλύτερος και ασφαλέστερος για τους μαθητές και τους επισκέπτες;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ