Τους βουλευτές Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Νικόλαο Παναγιωτόπουλο και Ιωάννη Πασχαλίδη, επισκέφτηκε αντιπροσωπεία του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων σχολείων Δήμου Καβάλας. Στις συναντήσεις συμμετείχαν οι: Βασίλειος Μαυρομμάτης (πρόεδρος), Μπέττυ Τσαρικτσή (αντιπρόεδρος), Κωνσταντίνος Σχίζογλου (γενικός γραμματέας), Ιωάννα Αβραμίδου (μέλος).

Όπως αναφέρει δελτίο Τύπου, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης ενημέρωσαν τους βουλευτές σχετικά με τρέχοντα θέματα που απασχολούν την μαθητική κοινότητα και τους γονείς, τα οποία χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης. Συγκεκριμένα, τέθηκαν αιτήματα για τα ακόλουθα: α) το πρόβλημα μη επάρκειας χώρων στέγασης του ειδικού σχολείου και του ειδικού νηπιαγωγείου στο Περιγιάλι Καβάλας. Προτάθηκε η μετεγκατάσταση του νηπιαγωγείου σε άλλο κτήριο του Δήμου, που θα πληροί τις προδιαγραφές και η άμεση τοποθέτηση προκατασκευασμένων αιθουσών στο προαύλιο του σχολείου, μέχρι να βρεθεί οριστική λύση. Επίσης, ζητήθηκε η τοποθέτηση πλαστικού χλοοτάπητα σε περιφραγμένο χώρο της αυλής και η ανακατασκευή των βρυσών λόγω επικινδυνότητας, β) την παραχώρηση κατάλληλου χώρου, για την στέγαση των Υπηρεσιών του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. (Κέντρου Διάγνωσης Αξιολόγησης Συμβουλευτικής και Υποστήριξης ατόμων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες) και η μετεγκατάσταση του από το κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, λόγω του είδους των κοινωνικών υπηρεσιών που παρέχει. Ακόμα, έγινε αίτημα για την προμήθεια του αναγκαίου υλικοτεχνικού εξοπλισμού για την λειτουργία της Υπηρεσίας, που έχει κύριο σκοπό την υποστήριξη, αξιολόγηση και ένταξη μαθητών στο ειδικό σχολείο, γ) την ανάγκη εξάλειψης της οικονομικής επιβάρυνσης των μαθητών που μετακινούνται με το ΚΤΕΛ, με κατάργηση του μαθητικού εισιτηρίου και την επίλυση των προβλημάτων μετακίνησης των μαθητών με τα μέσα μαζικής μεταφοράς σχετικά με την ασφάλεια τους, καθώς και την εξασφάλιση εποπτείας κυρίως για τους μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και κατά προτεραιότητα για τις μετακινήσεις εκτός του αστικού ιστού, δ) την ανάγκη εκπροσώπησης της Ένωσης στην λήψη αποφάσεων που έχουν άμεση σχέση και συνάρτηση με την οικονομική ενίσχυση και λειτουργία των σχολείων του Δήμου, όπως συνέβαινε με την ενεργό συμμετοχή των μελών της στις σχολικές επιτροπές, που δυστυχώς καταργούνται δια νόμου, ε) την δημιουργία και στελέχωση εξειδικευμένης Τεχνικής Υπηρεσίας, που θα ασχολείται αποκλειστικά με τις ανάγκες συντήρησης, επισκευής, διενέργειας ελέγχων προδιαγραφών ασφαλείας (π.χ. πυροπροστασίας, αντισεισμικής προστασίας) όλων των κτηριακών δομών, που στεγάζουν σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και την υλοποίηση έργων για τον εκσυγχρονισμό τους, στ) την άμεση πρόσληψη νοσηλευτών και ειδικοτήτων εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής, με σκοπό την άμεση αναπλήρωση των κενών, ειδικά στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, η) την διασφάλιση των απαιτούμενων κονδυλίων, για την παροχή σχολικών γευμάτων σε όλα ανεξαιρέτως τα σχολεία του Δήμου Καβάλας, ως μέτρο ανακούφισης της οικονομικής επιβάρυνσης των νοικοκυριών (λόγω παρατεταμένης ακρίβειας, εξόδων φροντιστηρίων κ.λπ.).

Στις συναντήσεις που διεξήχθησαν σε πολύ καλό κλίμα, έγινε ανταλλαγή απόψεων και αναλύθηκαν τα ανωτέρω θέματα λεπτομερώς, δόθηκαν δεσμεύσεις και έγιναν προτάσεις για την προσπάθεια επίλυσης τους το συντομότερο δυνατό. Τις επόμενες ημέρες, θα γίνουν συναντήσεις με τους άλλους δύο βουλευτές Καβάλας και με τον δήμαρχο Καβάλας, για τον ίδιο σκοπό.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ