– Γιατί κάποιος να δημιουργήσει έναν κοινωνικοπολιτικό όμιλο ενεργών πολιτών, για να παρεμβαίνουν στα θέματα που απασχολούν την πόλη και τον Δήμο Καβάλας;
– Δεν είναι αρκετό να τα συζητάνε μεταξύ τους, απολαμβάνοντας τον στιγμιαίο καφέ, ή το ποτό, σε κάποιο από τα ωραία «στέκια» της Καβάλας;
– Αν θέλουν, πάλι, να συγκεντρώνονται σε ένα χώρο και να εκφράζουν τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς τους, είναι δικαίωμα τους.
– Θέλω να πω, ότι κάτι άλλο έχει στο μυαλό του ο Ιωάννης, υιός Στάθη Εριφυλλίδη, αλλά είναι ακόμα νωρίς για να το «ξεφουρνίσει».
– «Οσμίζεται» την πολιτική κατάσταση και «ζυγίζει» τα πράγματα, για να κάνει την επόμενη κίνηση στην κατάλληλη χρονική στιγμή (τάιμινγκ που λένε και οι υπερατλαντικοί σύμμαχοι μας).
– Εκείνος, μόνο, γνωρίζει πότε θα είναι η κατάλληλη στιγμή.
– Εγώ θα τολμήσω την πρόβλεψη και ας «πάω στον κουβά». Εκτιμώ ότι από την ανταπόκριση που θα έχει η κίνηση, η ίδρυση του κοινωνικοπολιτικού ομίλου ντε, θα εξαρτηθεί αν θα διεκδικήσει τον Δήμο Καβάλας.
– Αφού γι’ αυτόν, κυρίως, μιλάει και δείχνει να ενδιαφέρεται. «Η σημερινή δημοτική αρχή, είναι κατώτερη των περιστάσεων», είπε και σημείωσε, ακόμα, ότι δεν μπορεί να αλλάξει θεαματικά την εικόνα των δύο πρώτων ετών, στα επόμενα τρία χρόνια.
– Μην το λες αυτό Ιωάννη μου. Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά.
– Όσον αφορά τον κοινωνικοπολιτικό όμιλο κι άλλοι έχουν τις ίδιες ανησυχίες με σένα, για την όμορφη πλην όμως αδικημένη Καβάλα, αλλά δεν αποφάσισαν να ιδρύσουν κάποιο όμιλο, για να τις εκφράσουν δημοσίως.
– Κάποιοι το κάνουν με άρθρα στον τοπικό Τύπο, κάτι που δοκίμασες κι εσύ, άλλοι μέσω των κοινωνικών Μέσων δικτύωσης, άλλοι πίνοντας τον εσπρέσο τους κι άλλοι σιωπώντας.
– Δεν μπαίνουν, δηλαδή, στη «φασαρία» να μαζέψουν κόσμο, για να ιδρύσουν έναν όμιλο, που θα ασχολείται με πολιτικά και κοινωνικά προβλήματα.
– Άντε να ιδρύσουν κάποιο πολιτιστικό, ή χορευτικό σύλλογο κ.λπ., για να κάνουν το χόμπι τους.
– Το δικό σου (χόμπι), αν κατάλαβα καλά, είναι η ενασχόληση με τα κοινά;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ