Η πρώτη από τις μεγάλες διοργανώσεις των μικρών ηλικιών στην επιτραπέζια αντισφαίριση, για την περίοδο 2022-2023, διεξάγεται το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Απριλίου 2023 στην Γεωργιανή του Δήμου Παγγαίου. «Τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα κλείνουν με τον καθιερωμένο τελικό, που συγκεντρώνει τους καλύτερους αθλητές των μικρών κατηγοριών, όπως αυτοί αναδείχτηκαν από τα έξι ανοιχτά (open) της φετινής σειράς. Ο τελικός αφορά έφηβους-νεάνιδες, παίδες-κορασίδες, παµπαίδες-παγκορασίδες και δικαίωμα συμμετοχής σε κάθε κατηγορία έχουν οι 16 πρώτοι και οι 16 πρώτες του πίνακα ειδικής βαθμολογίας των αναπτυξιακών τουρνουά (με αντικαταστάσεις αθλητών/τριών, που δεν θα δηλώσουν συμμετοχή, από τους αμέσως επόμενους στην βαθμολογία). Ο αριθμός αυτός συμπληρώθηκε σε τρεις κατηγορίες, ενώ συνολικά θα αγωνιστούν 85 παιδιά. Τα αποτελέσματα μετράνε και για την συγκρότηση των εθνικών ομάδων κι αυτό προσθέτει ενδιαφέρον και κύρος στους αγώνες. Ο τελικός διοργανώνεται στο κλειστό γυμναστήριο Γεωργιανής από την Ε.Φ.Ο.Επ.Α., σε συνεργασία με τον Δήμο Παγγαίου και τον Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας και αφιερώνεται στην μνήμη του αθλητή του τοπικού σωματείου, Ιωάννη Γιαννικόπουλου, ο οποίος έχασε την άνιση μάχη με την επάρατη νόσο πριν από δύο βδομάδες, σε ηλικία 13 ετών.

Τα 85 παιδιά, που μπήκαν στις κληρώσεις (με όριο τα 96) προέρχονται από 27 σωματεία όλης της χώρας και χωρίζονται σε 16 εφήβους, 16 παίδες, 16 παμπαίδες, 14 νεάνιδες, 13 κορασίδες και 10 παγκορασίδες. Η διοργάνωση δεν περιλαμβάνει τις κατηγορίες νέων ανδρών-νέων γυναικών, που έτσι κι αλλιώς δεν σχηματίστηκαν σε κανένα open, όπως και των μίνι παμπαίδων-μίνι παγκορασίδων.

Στην κορύφωση των αναπτυξιακών τουρνουά, που αποτελεί και επιβράβευση στις προσπάθειες των αθλητών από τον Οκτώβριο έως σήμερα, θα «εκπροσωπηθούν» σωματεία από την Αθήνα, την Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, την Φλώρινα, την Καβάλα, την Αλεξανδρούπολη, την Χίο, την Κορινθία, τα Χανιά και την Ορεστιάδα. Τα φαβορί στον τελικό βγαίνουν από την ειδική βαθμολογία των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων 2022-2023 και όχι από τον γενικό πίνακα αξιολόγησης της κάθε κατηγορίας. Το σύστημα διεξαγωγής δεν αλλάζει, στην α΄ φάση υπάρχουν γκρουπ και στη β΄ φάση νοκ άουτ παιχνίδια με πλήρη διαβάθμιση.

Στον δρόμο προς τα πανελλήνια ηλικιακά πρωταθλήματα, τα συντριπτικά περισσότερα από τα μεγάλα ονόματα των έξι κατηγοριών θα είναι παρόντα στην Γεωργιανή, για να κυνηγήσουν διακρίσεις και βαθμούς.

Το πρόγραμμα ανοίγει το Σάββατο 1 Απριλίου 2023 στις 11 το πρωί, με τα γκρουπ των παμπαίδων και στην εναρκτήρια ημέρα του, θα ολοκληρωθεί το απόγευμα. Την Κυριακή 2 Απριλίου 2023, οι αγώνες αρχίζουν στις 9 το πρωί, με προημιτελικούς στα αγόρια και οι τελικοί όλων των κατηγοριών υπολογίζεται να γίνουν στις 2 μετά το μεσημέρι», αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ