Το Επιμελητήριο Καβάλας ενημερώνει ότι, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης προτίθεται να συμμετέχει στην έκθεση Nordic Organic Food Fair, που θα διεξαχθεί 9 και 10 Οκτωβρίου 2024 στην Στοκχόλμη. Πρόκειται για την μοναδική επαγγελματική έκθεση στην Σκανδιναβία, η οποία αποτελεί την Νο1 αγορά της Ευρώπης στην κατανάλωση βιολογικών και φυσικών προϊόντων. Οι κατηγορίες προϊόντων που προβάλλονται στην έκθεση φέτος είναι:

-NORDIC ORGANIC FOOD FAIR: βιολογικά και φυσικά τρόφιμα και πιστοποιημένες ετικέτες κρασιού.

-THE GOOD FOOD FAIR: τρόφιμα που παράγονται με αειφόρες διαδικασίες (φυσικές μέθοδοι, προϊόντα Plant based, Fair-Trade κ.λπ.).

-ECO LIVING: είδη οικιακής χρήσης, προϊόντα ευεξίας

-NATURAL BEAUTY SHOW: zero waste καλλυντικά, βρεφική φροντίδα, προϊόντα περιποίησης.

-NATURAL HEALTH SHOW: συμπληρώματα διατροφής, φυσικά σκευάσματα.

Η Περιφέρεια Α.Μ.-Θ. θα επιδοτήσει την συμμετοχή για την ενοικίαση ομαδικού περίπτερου, ενώ τα μεταφορικά και τα έξοδα διαμονής, θα επιβαρυνθούν οι εκθέτες. Για την επιλογή των υποψηφίων θα πρέπει:

-Τα προϊόντα να ανήκουν στον αγροδιατροφικό κλάδο και να έχουν παραχθεί εντός της Περιφέρειας.

-Η δραστηριότητα της επιχείρησης να εμφανίζει συμβολή στην αύξηση της προστιθέμενης αξίας των προϊόντων της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ. και προκειμένου για την κάλυψη των απαιτήσεων των πελατών και την ένδειξη αξιοπιστίας των επιχειρήσεων.

-Να τηρούνται οι απαιτήσεις της Κοινοτικής και εθνικής νομοθεσίας περί υγιεινής και ασφάλειας κατά την παραγωγή, μεταποίηση, διακίνηση και διάθεση των προϊόντων (π.χ. σύστημα ΗACCP, μέθοδοι ISO) και να διασφαλίζονται ικανές ποσότητες, οι απαιτούμενες προς διάθεση του προϊόντος..

Επισημαίνεται ότι:

-Θα δοθεί προτεραιότητα σε συνεταιρισμούς, συλλόγους, ομάδες παραγωγών, καθώς και στα μέλη της ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ Α.Μ.-Θ.

-Θα εκπροσωπηθούν όσο το δυνατό περισσότερες Περιφερειακές Ενότητες.

-Θα προηγηθούν οι εκθέτες, οι οποίοι δεν έχουν συμμετάσχει ξανά σε περίπτερο της Περιφέρειας σε εκθέσεις.

Ως εκ τούτου, οι επιχειρήσεις που ασχολούνται με φυσικά και βιολογικά προϊόντα στον αγροδιατροφικό τομέα και θέλουν να συμμετάσχουν με το περίπτερο της Περιφέρειας, καλούνται να εκδηλώσουν ενδιαφέρον έως και τις 25 Ιουλίου 2024, με υποβολή σχετικής αίτησης στην ηλεκτρονική διεύθυνση: dao@pamth.gov.gr.. Δεν θα γίνονται δεκτές, ανυπόγραφες αιτήσεις και χωρίς την σφραγίδα της επιχείρησης. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε στα τηλέφωνα 2513 1350439 (Ν. Κολάτσος) και 2513 1350443 (Γ. Αμαξόπουλος).

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ