• «Το ενδιαφέρον των επενδυτών είναι πολύ μεγάλο, γιατί οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό, γνωρίζουν ότι οι κλιματολογικές συνθήκες στην Ελλάδα, θα τις δώσουν τη δυνατότητα παραγωγής με χαμηλό κόστος». Αυτό δήλωσε ο βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. του Νομού Ξάνθης, Γρηγόρης Στογιαννίδης, για τη νομική κατοχύρωση της καλλιέργειας κάνναβης για φαρμακευτικό σκοπό.
  • Ορίστε, καρντάσια, ποιος είπε ότι η κυβέρνηση της Ελλάδας δεν ενδιαφέρεται να φέρει επενδύσεις στη χώρα; Και τι επενδύσεις, «δουλειές με… φούντες»! Η Novartis, ήδη, εξέφρασε ενδιαφέρον να «επενδύσει» στον τομέα αυτό στην Ελλάδα!
  • Επίσης, εξετάζεται και η χορήγηση επιδότησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στο πλαίσιο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, προς τους έλληνες παραγωγούς. Μετά την καλλιέργεια φυτών για την παραγωγή βιοντίζελ, θα αρχίσουμε να καλλιεργούμε, αντί για βαμβάκι, καπνό, σιτάρι κ.λπ., εκτάσεις κάνναβης, για τις μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες του κόσμου.
  • Μη γελάτε καθόλου. Πως, δηλαδή, στην περιοχή μας, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, παράγαμε (κάποτε) τα περίφημα ανατολικά καπνά, τα οποία εξάγαμε στην Αμερική στις μεγάλες καπνοβιομηχανίες, που τα καλοπλήρωναν; Δεν ξέρετε τι μπορεί να γίνει στο μέλλον. Μπορεί η Καβάλα, π.χ., που ήταν η «Μέκκα του καπνού», να γίνει η «Μέκκα» των καλύτερων «ποικιλιών» κάνναβης, που θα εξάγονται στον κόσμο. Ίσως έρθουν να εγκατασταθούν στην πόλη μερικές από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες φαρμάκων, όπως έγινε με τις καπνοβιομηχανίες στην περίοδο της άνθησης του καπνεμπορίου.
  • Η ψήφιση, επομένως, του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, καρντάσια, θα ανοίξει μεγάλη προοπτική για την Ελλάδα, την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, που είναι από τις φτωχότερες Περιφέρειες στην Ευρώπη, όσον αφορά το κατά κεφαλήν εισόδημα των κατοίκων, αλλά και για την πόλη της Καβάλας, αφού θα ενισχυθεί η τοπική οικονομία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ