Η σκέψη της κεντρικής διοίκησης να επιτραπούν οι προσλήψεις στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) και, κατά πάσα πιθανότητα, στις κοινωφελείς δημοτικές επιχειρήσεις, κινητοποίησε τη διοίκηση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.) Καβάλας, ώστε να επικαιροποιήσει τον Οργανισμό Εσωτερικής Λειτουργίας της επιχείρησης. Συγκεκριμένα, το διοικητικό συμβούλιο, λαμβάνοντας υπόψη τις εισηγήσεις των υπηρεσιακών παραγόντων, αποφάσισε την τροποποίηση ορισμένων άρθρων του Οργανισμού, με γνώμονα την εναρμόνισή τους στις σύγχρονες ανάγκες λειτουργίας της επιχείρησης.
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος, Νίκος Ξανθόπουλος, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017, η Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση από επιχειρησιακής απόψεως, λόγω της υποστελέχωσης. Ωστόσο, η βούληση της δημοτικής αρχής του Δήμου Καβάλας, είναι να συνεχίσει η Δ.Ε.Υ.Α. να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες της προς τους δημότες, να διασφαλιστούν οι υπάρχουσες θέσεις εργασίας, να αυξηθούν στο μέλλον (εφόσον ισχύσει η κυβερνητική απόφαση) και να εκσυγχρονιστεί.
Ο Ν. Ξανθόπουλος ανέφερε, εξηγώντας στο δημοτικό συμβούλιο την έκτακτη εισαγωγή του θέματος στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης, ότι προϋπόθεση για την πραγματοποίηση των προσλήψεων προσωπικού, όταν αρθεί νομοθετικά η απαγόρευση στους Ο.Τ.Α. και στις δημοτικές επιχειρήσεις, είναι να τροποποιηθεί ο Οργανισμός Εσωτερικής Λειτουργίας που καταρτίστηκε και ψηφίστηκε το έτος 2001!
Ειδικότερα, έγινε τροποποίηση δύο άρθρων, τα οποία αφορούν στην τακτοποίηση των ειδικοτήτων που χρειάζεται η Δ.Ε.Υ.Α. και κάποιων λειτουργικών ζητημάτων, όπως είναι το ωράριο εργασίας των εξωτερικών συνεργείων. Οι ειδικότητες που προστέθηκαν θα καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες, ενώ καταργήθηκαν άλλες, που δεν εξυπηρετούν τη σημερινή λειτουργία της επιχείρησης. Πρόκειται για ένα ακόμα βήμα αναβάθμισης της Δ.Ε.Υ.Α., το οποίο θα γίνει παράλληλα με την οικονομική εξυγίανση.
Υπέρ της εισήγησης που έκανε η διοίκηση της Δ.Ε.Υ.Α. ψήφισαν ο εκτελών χρέη εκπροσώπου της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης, Θόδωρος Μουριάδης, ο Βαγγέλης Παππάς και οι δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης. Ο Μάκης Παπαδόπουλος και ο Άρης Βέρρος υποστήριξαν, ότι για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα έπρεπε να υπάρχει και η άποψη των εργαζομένων, ενώ ο δεύτερος μίλησε για «φωτογραφικές» προσλήψεις, όσον αφορά την επιλογή των ειδικοτήτων και ζήτησε την απόσυρση του θέματος. Στο σημείο εκείνο παρενέβη ο αντιδήμαρχος αθλητισμού και νεολαίας, Γιώργος Φιλόσογλου, ο οποίος πρόσθεσε ότι ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο διοικητικό συμβούλιο της Δ.Ε.Υ.Α., καλούσε επιτακτικά τη διοίκηση της επιχείρησης, να εισάγει το θέμα των νέων προσλήψεων προς έγκριση. Η τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Λειτουργίας, τελικά, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από το δημοτικό συμβούλιο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ