Συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Παγγαίου, Φίλιππο Αναστασιάδη και το προεδρείο του Αγροτικού Συλλόγου Παγγαίου, ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Πασχαλίδης, συμμετείχε στην συνάντηση που έγινε με τον υφυπουργό οικονομικών, Απόστολο Βεσυρόπουλο, με τον οποίο συζητήθηκαν τα προβλήματα των παραγωγών. Συγκεκριμένα, ζητήθηκε η άρση των αναστολών για τους γεωργούς που έχουν φορολογικές υποχρεώσεις, καθώς και ρύθμιση των οφειλών τους. Το ίδιο ζητήθηκε για τις επιχειρήσεις που ασχολούνται με τις αμπελοκαλλιέργειες, π.χ. οινοποιεία, συσκευαστήρια κ.ά.

Ακόμα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την γενική γραμματέα του Υπουργείου εργασίας, Παυλίνα Καρασιώτου, στην οποία αιτήθηκαν την ρύθμιση των οφειλόμενων εισφορών προς τον Ε.Φ.Κ.Α., δεδομένου ότι, για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν έχουν λάβει χρήματα από τις παραγωγές τους. Επιπλέον, ζήτησαν να καταβάλλουν τις εισφορές τους ετησίως και όχι μηνιαίως.

Συνάντηση έγινε και με τον πρόεδρο του ΕΛ.Γ.Α., Ανδρέα Λυκουρέντζο, κατά την οποία επιβεβαιώθηκε η πληρωμή του 20% των αποζημιώσεων έως τα τέλη Φεβρουαρίου. Τέλος, έγινε επίσκεψη στον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Χρήστο Τριαντόπουλο, στον οποίο τέθηκε το ζήτημα της αποζημίωσης των αδιάθετων σταφυλιών, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. «Θερμές ευχαριστίες προς όλους τους αρμοδίους, που άκουσαν με μεγάλη προσοχή τα προβλήματα που τους θέσαμε. Είμαι εδώ και θα συνεχίσω να είμαι δίπλα στους παραγωγούς μας, προσπαθώντας πάντα για την επίλυση των προβλημάτων τους», δήλωσε ο Γιάννης Πασχαλίδης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ