-Το ερχόμενο καλοκαίρι (Ιούνιο 2024) έχουμε πάλι εκλογές! Μετά από τις εθνικές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές το 2023, το καλοκαίρι του 2024, καρντάσια, θα ψηφίσουμε για το ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Τι σας λέω τώρα; Οι περισσότεροι και οι περισσότερες αγωνιάτε να μην έχουμε βαρύ χειμώνα, γιατί οι κρίσεις διαδέχονται η μία την άλλη. Κι όταν δεν έχουμε πολεμική σύρραξη, θα προκύψει μία πανδημία, ή ένα οικονομικό κραχ.

-Ωστόσο, η «χαλαρή» ψήφος στις ευρωεκλογές και περισσότερο η υψηλή αποχή, έφεραν την Ευρωπαϊκή Ένωση στην κατάσταση που αποστρέφονται οι ευρωπαίοι πολίτες. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μία «Βαβέλ», ένα καράβι που αργεί να στρίψει, όπως είπε μία «ψυχή», μία «αγελάδα που την αρμέγει» ο κάθε επιτήδειος. Μπορείτε να προσθέσετε κι άλλα σχόλια, που δείχνουν την έντονη απογοήτευση, αλλά πιστεύω ότι στην πλειοψηφία τους οι πολίτες, δεν επιθυμούν την διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και ορθά θέλουν να είναι πολίτες της σημαντικότερης πολιτικής (και οικονομικής) Ένωσης κρατών στον κόσμο.

-Διότι, καρντάσια, η Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι ο λόγος που η Ευρώπη απολαμβάνει σήμερα και για δεκαετίες την ειρήνη! Σε καμία από τις πολεμικές αναφλέξεις, δεν εμπλέκονται κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ούτε στην Μέση Ανατολή, ούτε στον Καύκασο, ούτε στα ανατολικά σύνορα. Αν δεν υπήρχε η Ευρωπαϊκή Ένωση, η πολεμική σύγκρουση στο έδαφος της Ουκρανίας θα είχε επεκταθεί στην υπόλοιπη Ευρώπη και θα γινόταν η «σπίθα», ακόμα και για παγκόσμια ανάφλεξη! Πως άρχισε ο β΄ παγκόσμιος πόλεμος; Με την εισβολή της (Ναζιστικής) Γερμανίας στην Πολωνία, τον Σεπτέμβριο του 1939. Ενώ μερικές ημέρες μετά εισέβαλε και η Σοβιετική Ένωση, για να μοιραστούν ο Αδόλφος Χίτλερ και ο Ιωσήφ Στάλιν το έδαφος της Πολωνίας.

-Αυτή την προβληματική Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να στηρίξουμε, να την βελτιώσουμε και να την ενδυναμώσουμε, για να γίνει ο πυλώνας της παγκόσμιας σταθερότητας και ειρήνης. Δεν αξίζει στην Ευρωπαϊκή Ένωση να παίζει τον ρόλο του κομπάρσου και να την «ποδηγετεί» το κράτος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Δεν αξίζει στην Ευρωπαϊκή Ένωση να την εμπαίζουν σύγχρονοι μονάρχες (όχι βασιλιάδες), όπως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Βλάντιμιρ Πούτιν. Δεν αξίζει στην Ευρωπαϊκή Ένωση να την υπονομεύουν ξεπεσμένοι αποικιοκράτες, όπως οι Βρετανοί, που αποχώρησαν από την Ένωση, αλλά παραμένουν ένθερμοι σύμμαχοι των Η.Π.Α.!

-Δεν πρέπει, καρντάσια, να «γυρίσουμε την πλάτη» στην Ευρωπαϊκή Ένωση, γιατί οι ευρωπαίοι θα ζήσουμε νέα δεινά. Τα εσωτερικά προβλήματα θα ξεπεραστούν, αλλά η απαξίωση και η διάλυση, θα έχει ολέθρια συνέπεια. Τον Ιούνιο του 2024, ας δείξουμε ότι στηρίζουμε την ιδέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ