Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας: Είναι στον πυρήνα του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος της Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

0
IM000106.JPG

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.) Καβάλας, αναφέρει δελτίο Τύπου, συμμετέχει και μάλιστα είναι στον πυρήνα της πιλοτικής εφαρμογής του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης (Ε.Δ.Ε.Υ.Α.), για την παρακολούθηση της ποιότητας νερού ανθρώπινης κατανάλωσης.

Το δελτίο Τύπου αναφέρει, επίσης, τα εξής: «Στη Θεσσαλονίκη υπογράφηκε πρόσφατα από τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της Ε.Δ.Ε.Υ.Α., κ. Γιώργη Χ. Μαρινάκη, δήμαρχο Ρεθύμνης, η σύμβαση για την προμήθεια εφαρμογών λογισμικού με την εταιρεία Υπηρεσίες Ανοιχτής Τεχνολογίας Α.Ε. (O.T.S.), για την ανάπτυξη δύο Ολοκληρωμένων Πληροφοριακών Συστημάτων για την ποιότητα νερού και τη συγκριτική αξιολόγηση των Δ.Ε.Υ.Α.

Το Γραφείο Ποιοτικού Ελέγχου της Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας, το οποίο λειτουργεί από το 1988 και είναι πιστοποιημένο με το EN ΙSO 9001:2000, από τον Δεκέμβριο του 2006 και με το EN ΙSO 9001:2008 από τον Δεκέμβριο του 2010, παρακολουθεί τακτικά το πόσιμο νερό του δικτύου ύδρευσης του Δήμου Καβάλας, πραγματοποιώντας τις αναλύσεις που προβλέπονται από τη σχετική νομοθεσία.

Το Γραφείο Ποιοτικού Ελέγχου της Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας, επιλέχθηκε από την Ε.Δ.Ε.Υ.Α., μαζί με αυτά των Δ.Ε.Υ.Α. Λάρισας, Πάτρας και Σερρών, να συμμετέχει στον πυρήνα της πιλοτικής εφαρμογής του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος της Ε.Δ.Ε.Υ.Α., για την παρακολούθηση της ποιότητας νερού ανθρώπινης κατανάλωσης με βάση τις Οδηγίες 2015/1787/ΕΚ και 2013/53/EURATOM. Ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας δήλωσε: «Η λειτουργία του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος παρακολούθησης της ποιότητας νερού ανθρώπινης κατανάλωσης καλύπτει την ανάγκη των Δ.Ε.Υ.Α. για:

– καλή συνεργασία με τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας, αλλά και την Εθνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας επιπρόσθετα της τυπικής σχέσης ελεγκτή-ελεγχόμενου,

– να διαθέτουν μία ολοκληρωμένη, έγκυρη και συνεχώς ενημερωμένη εικόνα προκειμένου να έχουν δυνατότητα να συμμετέχουν στον εθνικό και ευρωπαϊκό διάλογο, αλλά να διεκδικούν και χρηματοδοτικά εργαλεία».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ