Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το πρωί της Δευτέρας 21 Νοεμβρίου 2016 στο 7ο δημοτικό σχολείο Καβάλας στο φάρο της Παναγίας, από το φιλανθρωπικό σωματείο «Ο Άγιος Νέστωρ» και το σύλλογο «ΠΝΟΗ» για το παιδί και την οικογένεια, η προγραμματισμένη εκδήλωση με ενημέρωση και διάφορες δράσεις, στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας για τα δικαιώματα των παιδιών. Ο διευθυντής του σχολείου, Σπύρος Δημητριάδης, καλωσόρισε τις προέδρους των δύο συλλόγων, τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων και τις εθελόντριες. Η εκδήλωση άρχισε με αναφορά στην παγκόσμια ημέρα από την Νίκη Ανέστη, ακολούθησε συζήτηση με ερωτήματα που έθεσαν προς τα παιδιά οι πρόεδροι των δύο συλλόγων για τα δικαιώματά τους.
Στη συνέχεια, οι μικροί μαθητές, μετά την εισαγωγή που έκανε η εθελόντρια Ανθή Παπαδοπούλου, παρακολούθησαν δύο βίντεο με αναφορά στη διαφορετικότητα και στον ρατσισμό (στο πρώτο υπήρχε και τραγούδι από «ΤΑ ΑΕΡΙΚΑ»), ενώ τα παιδιά τραγούδησαν αυθόρμητα.
Η εθελόντρια Φένια Βακιάνη μοίρασε στους μαθητές υλικό για τα δικαιώματα των παιδιών κι εκείνοι, με μεγάλο ενδιαφέρον διάβασαν τα έντυπα και συμμετείχαν στη συζήτηση που έγινε. Μετά την ενημέρωση, ακολούθησε η δράση. Είχε ετοιμαστεί ένα δένδρο και επάνω του, τα παιδιά κόλλησαν τα πράσινα φύλλα που τους δόθηκαν. Προηγουμένως, έγραψαν ένα από τα δικαιώματα με το όνομά τους και την τάξη τους. Το δένδρο προσφέρθηκε από τους συλλόγους στο σχολείο, για να θυμίζει την εκδήλωση, στην οποία συμμετείχαν, εκτός από τις προέδρους των δύο συλλόγων, τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων: Κ. Γαβριηλίδου, Γ. Καραγιαννοπούλου, Ε. Ψυρούκη, Κ. Μπάτη και οι εθελόντριες: Ανθή Παπαδοπούλου, Φένια Βακιάνη, Φένια Βλαχοπούλου.
Ο διευθυντής του σχολείου, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές των τάξεων Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄, στο κλείσιμο της εκδήλωσης, ευχαρίστησαν τα μέλη των συλλόγων που οργάνωσαν την τόσο όμορφη δράση κι εκείνα, από την πλευρά τους, ευχαρίστησαν τον διευθυντή και τους εκπαιδευτικούς, γιατί ανταποκρίθηκαν στην πρόταση να γίνει η εκδήλωση στο σχολείο τους. Στους μαθητές προσφέρθηκαν χυμοί και επέστρεψαν στις τάξεις τους, για να συνεχίσουν το μάθημα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ