Μία νέα διάκριση μαθητή έκανε υπερήφανη την «οικογένεια» του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας (Δ.Ω.Κ.). Ο Θάνος Τζανετάκης, αριστούχος μαθητής του καθηγητή Φώτη Κουτσοθόδωρου, μοιράστηκε το 2ο βραβείο (β΄ κατηγορία, έως 17 ετών) στο διαγωνισμό που διεξήχθη στο πλαίσιο του 4ου διεθνούς φεστιβάλ κιθάρας Θεσσαλονίκης, που συνδιοργανώθηκε από τον Σύνδεσμο Αποφοίτων Ωδείων Θεσσαλονίκης και τον Σύλλογο Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ωδείου Τούμπας «Κ. Ματσίγκος», με την ευγενική χορηγία του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και πραγματοποιήθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέξανδρος» και στο Συνεδριακό Κέντρο της Τραπέζης Πειραιώς. Εμπνευστής και καλλιτεχνικός διευθυντής, είναι ο διεθνούς φήμης σολίστ, παιδαγωγός και καθηγητής του Δ.Ω.Κ., Φώτης Κουτσοθόδωρος.

Διάσημοι σολίστ, παιδαγωγοί και προσωπικότητες διεθνούς κύρους, από τον κόσμο της κιθάρας και της μουσικής γενικότερα, παρευρέθηκαν στο φεστιβάλ, το οποίο εκτός από το διαγωνιστικό σκέλος, είχε πολλές παράλληλες δράσεις (σεμινάρια, διαλέξεις, ρεσιτάλ και μαθήματα φλαμένκο κιθάρας, έκθεση κατασκευαστών κιθάρας, ενώ συγκροτήθηκε μία ορχήστρα από κιθάρες που παρουσίασε το αποτέλεσμα της δουλειάς της στην τελική συναυλία).

Στο πλαίσιο των σεμιναρίων έπαιξαν και αρκετοί μαθητές του Δ.Ω.Κ., ενώ διοργανωτική υποστήριξη πρόσφεραν οι καθηγητές κιθάρας, Γιώργος Τσερκέζης και Αλέξης Παρισσίδης. Επίσης, είχε την ευκαιρία να εκθέσει τις κιθάρες του, ο Καβαλιώτης κατασκευαστής, Χαράλαμπος Κουμρίδης, αθλοθέτης του οργάνου αξίας 3.000 ευρώ, που δόθηκε στον νικητή της 3ης κατηγορίας του διαγωνισμού (χωρίς όριο ηλικίας).

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ