Η διοίκηση και η Διεύθυνση του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για συμμετοχή στη διοργάνωση του 1ου φεστιβάλ παιχνιδιού, που πραγματοποιήθηκε στο πάρκο Φαλήρου, όπου μαθητές από δημοτικά σχολεία του Νομού Καβάλας ήρθαν σε επαφή με την μουσική. Το Δ.Ω.Κ. εκπροσώπησε η καθηγήτρια μουσικής προπαιδείας και θεωρητικών, Κωνσταντίνα Σαμαρά, η οποία έφερε όργανα και άλλο υλικό από το Ωδείο, για να δώσει σε δεκάδες παιδιά την ευκαιρία να αποκτήσουν μία βιωματική επαφή με τους ήχους και τα στοιχεία της μουσικής. Οι δραστηριότητες υπήρξαν επιτυχείς, με βάση την ενεργητική συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών που επισκέφθηκαν τον χώρο που παραχωρήθηκε στο Δ.Ω.Κ.

Την τρέχουσα σχολική περίοδο, περισσότερα από 110 παιδιά παρακολουθούν το ιδιαίτερα επιτυχημένο πρόγραμμα μουσικής προπαιδείας που διδάσκεται στο Ωδείο σε δεκαπέντε ολιγομελή τμήματα. Ο Ιούνιος είναι ο μήνας των καθιερωμένων γιορτών αποφοίτησης και μία ευκαιρία για κάθε παιδί, αλλά και για όλη την τάξη, να παρουσιάσουν σε γονείς, συγγενείς και φίλους, την εξαιρετική δουλειά που έγινε στο πρόγραμμα.

Αυτά τα προγράμματα, το κανονικό διετές και το ταχύρρυθμο μονοετές, απευθύνονται σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας (4 έως 7 ετών). Μέσα από μουσικά παιχνίδια και δραστηριότητες, τα παιδιά εξοικειώνονται βιωματικά με τις βασικές έννοιες και τα στοιχεία της μουσικής κι έτσι «ζυμώνονται» για ό,τι όμορφο προκύψει στη συνέχεια όταν αρχίσουν την μελέτη κάποιου μουσικού οργάνου.

Οι εγγραφές για την ερχόμενη σχολική περίοδο αρχίζουν από 1 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσουν έως τις αρχές Οκτωβρίου 2017. Εκτός από τις χαμηλές τιμές διδάκτρων, το Δ.Ω.Κ. προσφέρει σε κάθε νέο μαθητή, ως δώρο, το μεταλλόφωνο που θα συντροφεύσει τις σπουδές του στη μουσική προπαιδεία. Πληροφορίες: Δημοτικό Ωδείο Καβάλας, οδός Ελευθερίου Βενιζέλου 67, τηλ: 2510222119.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ