-Ομολογούμε πως η ενέργεια του υποψήφιου δημάρχου Καβάλας, Γιάννη Εριφυλλίδη, να παρουσιάσει ένα μικρό ηλεκτροκίνητο όχημα μέσα στο δημοτικό κοιμητήριο, δεν μας έκανε καλή εντύπωση. Διότι, δεν είναι όλοι οι χώροι κατάλληλοι για προεκλογικοί εκστρατεία. Οφείλουν οι υποψήφιοι να δείχνουν σεβασμό σε ορισμένους χώρους και να αποφεύγουν την χρήση τους, για την προβολή προεκλογικών μηνυμάτων. Το δημοτικό κοιμητήριο, δεν προσφέρεται για να κάνει υποψήφιος τον προεκλογικό αγώνα του.

-Ο Γιάννης Εριφυλλίδης διαμαρτυρήθηκε, γιατί την επόμενη ημέρα του απαγόρευσαν την είσοδο στο δημοτικό κοιμητήριο με το ειδικό όχημα, για την μετακίνηση των ατόμων με αναπηρία. Εντάξει, αγαπητέ Ιωάννη, το έκανες μία φορά, ήθελες και δεύτερη; Ήμαρτον! Αυτό δείχνει έλλειψη σεβασμού όχι μόνο στον χώρο, αλλά και στους κανόνες λειτουργίας του. Το δημοτικό κοιμητήριο δεν είναι «ξέφραγο αμπέλι», για να εισέρχονται ο καθένας και να κάνει οτιδήποτε, χωρίς να ενημερώσει και να ζητήσει την τυπική άδεια της αρμόδιας Υπηρεσίας. Είμαστε βέβαιοι ότι, αν γνώριζε η Υπηρεσία του Δήμου Καβάλας, ότι ο Γιάννης Εριφυλλίδης θα κάνει την συγκεκριμένη προεκλογική δράση εντός του δημοτικού κοιμητηρίου, δεν θα του επέτρεπε την είσοδο και ορθώς! Έτσι, θα αποφεύγονταν η «παρεξήγηση» που προκάλεσε την διαμαρτυρία του υποψήφιου δημάρχου.

-Το εύλογο και πρέπον είναι, οποιοσδήποτε θέλει να χρησιμοποιήσει έναν δημοτικό χώρο, να υποβάλλει σχετικό αίτημα προς τον Δήμο. Ακόμα και για την χρήση της δημοτικής βιβλιοθήκης, της αίθουσας εκδηλώσεων, όποιος θέλει να την «δεσμεύσει» για μία εκδήλωση, κάνει αίτηση προς τον Δήμο. Εάν ο Γιάννης Εριφυλλίδης, ή άλλος υποψήφιος, ήθελε να κάνει μία προεκλογική δράση στην αίθουσα της δημοτικής βιβλιοθήκης, δεν θα ζητούσε την άδεια από την διοίκηση της βιβλιοθήκης; Θα πήγαινε, ένα απόγευμα, να καταλάβει την αίθουσα, χωρίς να ενημερώσει το διοικητικό συμβούλιο της δημοτικής βιβλιοθήκης; Όχι βέβαια. Αυτό όφειλε να κάνει ο επικεφαλής του συνδυασμού «Η Καβάλα Μπροστά» και για την προεκλογική παρουσίαση του ειδικού (ηλεκτροκίνητου) οχήματος στο δημοτικό κοιμητήριο. Πιστεύουμε πως και ο Γιάννης Εριφυλλίδης, αν βρισκόταν στην θέση του δημάρχου, θα αισθανόταν ενοχλημένος, αν ένας υποψήφιος δήμαρχος αγνοούσε την δημοτική Αρχή και εισερχόταν, για συγκεκριμένο σκοπό, σε δημοτικό χώρο. Μάλιστα, δεν θα έδινε την άδεια να γίνει παρόμοια δράση προεκλογικού χαρακτήρα.

-Εάν ο Γιάννης Εριφυλλίδης λειτουργεί προεκλογικά υποβαθμίζοντας τον ρόλο της διοίκησης του Δήμου Καβάλας, πως θα γίνει το «καλό παράδειγμα» ως δήμαρχος; Η πρόθεση του, να αναδείξει την ιδέα του ηλεκτροκίνητου οχήματος, είναι αγνή, ωστόσο ήταν σοβαρό ολίσθημα, κατά την άποψη μας, η ενέργεια. Για μερικούς, που μένουν μόνο στην θετική εντύπωση που δημιούργησε το όχημα, η παραπάνω ενέργεια, δεν είναι άξια ούτε του αρνητικού σχολιασμού. Είναι, όμως, μία σημαντική λεπτομέρεια, που δείχνει τον τρόπο σκέψης και ενέργειας ενός υποψήφιου, που διεκδικεί να εκλεγεί δήμαρχος και υποστηρίζει πως εκπροσωπεί το νέο και διαφορετικό στην τοπική αυτοδιοίκηση.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ