-Η Καβάλα δεν είναι πολύ μεγάλη πόλη πληθυσμιακά, αλλά νομίζω, καρντάσια, ότι μπορεί να «σηκώσει» μία δεύτερη (πρότυπη) λαϊκή αγορά. Αναφέρομαι στην απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Καβάλας, την θετική απόφαση, για την λειτουργία της λαϊκής αγοράς στο πάρκινγκ του αθλητικού κέντρου στην Καλαμίτσα.

-Δεν γνωρίζω εάν ο αριθμός των ογδόντα (80) θέσεων για τους παραγωγούς είναι μεγάλος, ή κατάλληλος, για τον χώρο. Γνωρίζω ότι, οι κάτοικοι των δυτικών συνοικιών της Καβάλας θα εξυπηρετούνται από την συγκεκριμένη λαϊκή αγορά. Τα υπόλοιπα θα ρυθμιστούν με τον κανονισμό λειτουργίας, τον οποίο θα ψηφίσει το δημοτικό συμβούλιο.

-Ωστόσο, είναι αστείο, καρντάσια, να αποφασίζει το δημοτικό συμβούλιο για τις διαστάσεις των πάγκων, τις αποστάσεις μεταξύ αυτών, το χρώμα των στεγάστρων και τον αριθμό των αδειών σε μία λαϊκή αγορά και να μπορούν οι δημοτικοί σύμβουλοι να εκφράσουν την άποψη τους, για την συμφωνία που θέλει να υπογράψει ο Θίοντορ με τα golden boys της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤ.Α.Δ.) για την ακτή της Καλαμίτσας!

-Έγινε η πρόταση στον Θίοντορ, από την ΕΤ.Α.Δ., με μορφή «τελεσίγραφου» (take it or leave it, όπως λένε στο χωριό μου) κι εκείνος συσκέφτηκε με τον εαυτό του και έκρινε την πρόταση συμφέρουσα! Έτσι, το έβαλε πείσμα να υπογράψει την σύμβαση, για να πληρώνει ο Δήμος Καβάλας στην ΕΤ.Α.Δ. 25.000 ευρώ ετησίως, για τα τρία πρώτα έτη και 50.000 ευρώ από το τέταρτο έτος, για να νοικιάζει την ακτή τριάντα (30) χρόνια. Επίσης, έκρινε λογικό να μοιράζεται ο Δήμος Καβάλας με την ΕΤ.Α.Δ. τα έσοδα από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην ακτή και ο Δήμος να αναλάβει την δαπάνη για τον εξωραϊσμό, καταρχάς και την ετήσια συντήρηση των εγκαταστάσεων που κατασκεύασε, χωρίς πολεοδομική άδεια, ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού!

-Κι όταν ρωτήθηκε αν θα ασκήσει έφεση στην πρωτόδικη απόφαση σε βάρος του Δήμου Καβάλας, ώστε να διεκδικήσει την κυριότητα της ακτής, απάντησε με αφοπλιστικό τρόπο ότι: «Φυσικά και δεν θα προσφύγουμε για την ακύρωση της πρωτόδικης απόφασης υπέρ της ΕΤ.Α.Δ.»! Έβαλε, όμως, τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης του, Λεωνίδα Παππά και Γιώργο Μιχαηλίδη, να προσφύγουν στην επιτροπή του άρθρου 152, για να ακυρώσουν την απόφαση του συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης, η οποία του χάλασε το σχέδιο να υπογράψει την σύμβαση με την ΕΤ.Α.Δ.! Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ