-Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, όπως δήλωσε ο υποψήφιος βουλευτής Καβάλας, Αναστάσιος (Τάσος) Καρασαββόγλου, ζητάει μία «δεύτερη ευκαιρία», για να «ξεδιπλώσει την πολιτική του, για μία διαφορετική και δίκαιη Ελλάδα». Συγκεκριμένα, είπε ότι: «Να κατανοήσει ο κόσμος, ότι τότε (σ.σ. στην πρώτη διακυβέρνηση της χώρας από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., με την συνεργασία του κόμματος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων»), όλα όσα έγιναν, δεν ήταν πολιτικές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., δηλαδή παρεμβάσεις που είχαν να κάνουν με την ιδεολογία μας, τα πιστεύω μας και αυτό που θέλαμε να κάνουμε, αλλά επιβλήθηκαν από τους δανειστές. Και βέβαια, εκεί περιμένω μία απάντηση, ποιος μας οδήγησε στα μνημόνια, σε αυτή την παλιοκατάσταση με τα ελλείμματα, το δημόσιο χρέος, κ.λπ.;».

-Τον Σεπτέμβριο του 2014, από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Αλέξης Τσίπρας, αποκάλεσε τους συγκυβερνήτες της Ελλάδας, Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελο Βενιζέλο, «υπάκουους μαθητές και γραματοκομιστές των γερμανικών συμφερόντων» και πρόσθεσε ότι: «Θα σκίσω το μνημόνιο μόλις εκλεγώ». Και εξελέγη πρωθυπουργός μερικούς μήνες αργότερα. Αλλά, όπως παραδέχτηκε ο φίλτατος Τάσος (Καρασαββόγλου), δεν εφάρμοσε την πολιτική που ανταποκρινόταν στην ιδεολογία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., αλλά τα προστάγματα των δανειστών! Δηλαδή, αποδείχτηκε και ο Αλ. Τσίπρας «υπάκουος μαθητής» και «γραμματοκομιστής των συμφερόντων των δανειστών». Γιατί, επομένως, να τον εμπιστευτεί, πάλι, ο ελληνικός λαός; Μήπως, για να αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ με τον Φ.Μ.Α.Π. (Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας); Μήπως, για να επαναφέρει το αφορολόγητο όριο στα 12.000 ευρώ; Μήπως, για να παρέχει σίτιση σε 300.000 άπορες οικογένειες με κουπόνι(!), αντί για τα διάφορα pass και τα «καλάθια» της σημερινής κυβέρνησης; Μήπως, επειδή θα καταργήσει την εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης; Γιατί δεν καταργεί τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα υγρά καύσιμα;

-Να υποθέσουμε ότι, οι δανειστές επέβαλαν στον τότε πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλ. Τσίπρα, να κάνει την συμφωνία για την ονομασία του κρατιδίου των Σκοπίων και να υπογράψει την συμφωνία στις Πρέσπες; Ή, μήπως, η συμφωνία αυτή ταίριαζε με την ιδεολογία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.; Γιατί την ημέρα της υπογραφής της συμφωνίας είπε ότι: «Στην συμφωνία μας καθρεφτίζονται οι ψυχές και των δύο λαών. Χόρτασαν οι προηγούμενες γενιές από μοιρολόγια. Ήρθε η ώρα να τραγουδήσουμε για την γέννηση, για την χαρά. Σήμερα κάνουμε ένα βήμα γενναίο για τους λαούς μας (σ.σ. τον ελληνικό και τον σκοπιανό). Αλήθεια, αν εκλεγεί πάλι πρωθυπουργός, τα ίδια θα πει στον επόμενο πρόεδρο της Τουρκίας, όταν θα υπογράψει την συμφωνία για την συνεκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου και την συνδιαχείριση των μεταναστευτικών ροών στο Αιγαίο πέλαγος που δεν έχει θαλάσσια σύνορα; Αλλά και την συμφωνία για την οριστική διχοτόμηση της Κύπρου, με την «λύση» της διζωνικής-δικοινοτικής ομοσπονδίας.

-Λυπούμαστε, αγαπητέ Τάσο, αλλά απευθύνεστε, μάλλον, σε αφελείς πολίτες, ή σε ένα κομματικό ακροατήριο, το οποίο έχει συρρικνωθεί πολύ και συνεχίζει να συρρικνώνεται. Την «δεύτερη ευκαιρία»δεύτερη ευκαιρία» δικαιούται να ζητήσει ο μετανιωμένος για το λάθος, ακόμα κι αν αυτό προκάλεσε σοβαρή βλάβη σε άλλον, ή άλλους, αλλά εσείς (στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.) δεν φαίνεστε να μετανιώσατε για τις βλάβες που προκαλέσατε στην ελληνική κοινωνία και την Ελλάδα. Ακόμα χειρότερα, πιστεύετε ότι δεν προκαλέσατε καμία βλάβη!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ