• Την Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018 το βράδυ, στο ξενοδοχείο Airotel Galaxy, θα δοθεί μία «ιστορική» συνέντευξη Τύπου για το γυναικείο ποδόσφαιρο της Καβάλας και γενικότερα τον τοπικό αθλητισμό. Στη συνέντευξη αυτή, θα ανακοινωθεί η αποχώρηση του Σούλη Ρουμελιώτη από τον σύλλογο «Καβάλα 86», του οποίου υπήρξε ιδρυτικό μέλος και προπονητής από τη δεκαετία του 1980! Ο Σούλης Ρουμελιώτης θα «δώσει τη σκυτάλη» σε μία ομάδα γυναικών, που θα συνεχίσει να διοικεί τον μοναδικό σύλλογο που καλλιεργεί το ποδόσφαιρο γυναικών στο Νομό Καβάλας.
  • Ο Σούλης Ρουμελιώτης αφιέρωσε μία ζωή, στην κυριολεξία, στο ποδόσφαιρο γυναικών και υπηρέτησε τα δύο σωματεία, τις «Αλκυονίδες» αρχικώς και στη συνέχεια την «Καβάλα 86», με την οποία κατέκτησε εθνικά τρόπαια και συμμετείχε στο champions league (κύπελλο πρωταθλητριών συλλόγων της Ευρώπης). Έζησε, επίσης, τα «πέτρινα χρόνια», με τους υποβιβασμούς της ομάδας στη Β΄ και αργότερα στη Γ΄ εθνική κατηγορία, στην οποία αγωνίζεται σήμερα.
  • Η «Καβάλα 86» χρειάζεται μία «επανεκκίνηση», για να ξαναβρεθεί σε τροχιά επιστροφής στην Α΄ εθνική κατηγορία και γιατί όχι, διεκδίκησης νέων τίτλων. Ο Σούλης Ρουμελιώτης δεν έχει τα αποθέματα, για να «ανοίξει το νέο κύκλο» στην ιστορία του συλλόγου. Και πολύ ορθά, παραμερίζει για να συνεχίσουν τη δύσκολη προσπάθεια νέοι παράγοντες. Είναι ευχάριστο και πιθανόν να αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία, ότι στη διοίκηση θα εμπλακούν μόνο γυναίκες! Και μάλιστα, σε ένα ανδροκρατούμενο άθλημα, το ποδόσφαιρο! Ευχόμαστε να τα καταφέρουν, με υπομονή και πολλή δουλειά.
  • Στο σημείο αυτό, θέλουμε να καταθέσουμε την εξής πρόταση. Δεν γνωρίζουμε εάν οι γυναίκες που θα αναλάβουν τα «ηνία» στο σύλλογο έχουν εμπειρία από το χώρο του ποδοσφαίρου και τη διοίκηση μιας ποδοσφαιρικής ομάδας. Πιστεύουμε ότι θα βοηθούσε στην προσπάθεια τους μία συνεργασία με τη διοικούσα επιτροπή του τμήματος ποδοσφαίρου του Αθλητικού Ομίλου «Καβάλα», με την προοπτική της ένταξης της ομάδας ποδοσφαίρου γυναικών στη μεγάλη «οικογένεια» του Α.Ο.Κ.
  • Για τα επόμενα τρία έτη, ο Ερασιτέχνης Α.Ο.Κ. θα βρίσκεται σε φάση διοικητικής, οργανωτικής και αγωνιστικής αναδιοργάνωσης, με τη βοήθεια μιας εταιρείας που ειδικεύεται στην παροχή συμβουλευτικής σε αθλητικούς οργανισμούς. Από τη συνεργασία αυτή μπορεί να βοηθηθεί και η διοίκηση της «Καβάλας 86», η οποία κάνει μία νέα αρχή. Είναι πολύ σημαντικό, στη νέα αυτή αρχή, να μπούνε σωστές βάσεις, ώστε η δουλειά να αποδώσει καρπό.
  • Θα βοηθηθεί και ο Α.Ο.Κ., διότι θα «εμπλουτιστεί» με διοικητικά στελέχη, τα οποία έχει ανάγκη, για να υλοποιήσει το «όραμα» της αγωνιστικής αναγέννησης του. Νομίζουμε πως είναι χρήσιμο να γίνει μία συνάντηση των μελών των διοικήσεων του Α.Ο.Κ. και της «Καβάλας 86», για να συζητηθεί η δυνατότητα συνεργασίας. Άλλωστε, οι παράγοντες του Α.Ο.Κ. δήλωσαν, ότι ο σύλλογος πρέπει να έχει «μητροπολιτικό» ρόλο στο χώρο του Καβαλιώτικου ποδοσφαίρου και στενή σχέση με όλα τα τοπικά σωματεία, όπως είναι η «Καβάλα 86».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ