Καθόλου σίγουροι δεν είμαστε το τελευταίο διάστημα, πως οι κάτοικοι της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων στηρίζουν την κίνηση που επιθυμεί την αλλαγή όδευσης του αγωγού φυσικού αερίου. Στην αρχή είχαμε αυτή την αντίληψη και γι αυτό κι εμείς δίναμε τη δική μας μάχη από την εφημερίδα αυτή. Στην πορεία, όμως, και παρά τα σημαντικά γεγονότα που συνέβησαν με τις συλλήψεις των οκτώ, δεν είδαμε γενίκευση της υποστήριξης στις Κρηνίδες και στα άλλα χωριά.

Έξω από την Αστυνομία κατά τη μέρα της σύλληψης και στο δικαστήριο είδαμε πολλούς, αλλά στη συντριπτική τους πλειοψηφία ήταν εργαζόμενοι των πετρελαίων, αλλά κάποιους λίγους από τα χωριά των Τεναγών. Αυτοί, όμως, πήγαν εκεί, όχι απαραίτητα επειδή αντιδρούσαν στην διέλευση του αγωγού, αλλά για την υποστήριξη στην απαλλαγή των συγχωριανών τους. Όσο για τους πετρελαιάδες, όλοι γνωρίζουμε ότι αυτοί ενεργούν διατεταγμένα και όχι παρορμητικά με βάση του τι πιστεύουν.

Κρατάμε, λοιπόν, επιφυλακτική στάση, μέχρι να δούμε στην πράξη τον ξεσηκωμό των αγροτών, στην αναμενόμενη πρώτη κίνηση της εταιρείας ΤΑΡ, να συνεχίσει το έργο. Των αγροτών, κι όχι των πετρελαιάδων. Άλλωστε εδώ στην Καβάλα, όλοι γνωριζόμαστε. Αν πραγματικά αποδειχθεί ότι πρόκειται για αίτημα της πλειοψηφίας των αγροτών, θα σταθούμε στο πλάι τους και μάλιστα δυναμικά, όπως κάναμε εδώ και πολύ καιρό. Αν όμως, θα πάνε καμιά δεκαπενταριά αγρότες, μαζί με τους πετρελαιάδες, απλώς για να δημιουργήσουν μπούγιο, θα συνεχίσουμε να κρατάμε αποστάσεις…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ