-Η Aegean θα μπορούσε να βοηθήσει στην τόνωση της τουριστικής κίνησης της ανατολικής Μακεδονίας την περίοδο των εορτών, εάν πρόσθετε πτήσεις από την Αθήνα προς το αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» και κάνοντας ειδικές προσφορές στα εισιτήρια, για τους επιβάτες που θα επιλέξουν τους προορισμούς της Καβάλας και της Δράμας.

-Η προσφορά θα ίσχυε για όσους και όσες ταξιδέψουν προς το αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος», από τις 5 Δεκεμβρίου 2022 έως και τις 6 Ιανουαρίου 2023 (ανήμερα των Θεοφανίων). Με κίνητρο, να επισκεφτούν την «Ονειρούπολη» στην Δράμα, την πόλη της Καβάλας και τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο νησί της Θάσου. Εάν υπήρχε συνεργασία μεταξύ της διοίκησης της αεροπορικής εταιρείας, των δημοτικών Αρχών των Δήμων και των τοπικών Ενώσεων των ξενοδόχων, θα γινόταν η απαραίτητη προβολή των προορισμών, των εκδηλώσεων και της ειδικής ταξιδιωτικής προσφοράς.

-Ωστόσο, η διοίκηση της Aegean Airlines ανακοίνωσε ότι, θα προσθέσει δύο πτήσεις στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα στην γραμμή Αθήνα-Καβάλα και αντίστροφα, με έναρξη τον Φεβρουάριο και με «δοκιμαστικό χαρακτήρα». Ο σκοπός, βεβαίως, είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών και η τόνωση της επιβατικής κίνησης, που είναι πολύ χαμηλή στην γραμμή Καβάλα-Αθήνα. Πιστεύουμε, ωστόσο, πως θα ενίσχυε το εγχείρημα, αν γινόταν η συνεργασία την περίοδο των εορτών. Άλλωστε, η μεγαλύτερη κάμψη στην επιβατική κίνηση του αεροδρομίου «Μέγας Αλέξανδρος» παρατηρείται στην διάρκεια του χειμώνα και έως την επόμενη τουριστική περίοδο, που αρχίζουν και οι ναυλωμένες πτήσεις από το εξωτερικό.

-Από την άλλη, η διοίκηση της Aegean Airlines, θα μπορούσε να προσελκύσει επιβάτες από την ανατολική Μακεδονία και την Θράκη, για την περίοδο των εορτών, πραγματοποιώντας συνδέσεις του αεροδρομίου «Μέγας Αλέξανδρος» με προορισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Για παράδειγμα, θα είχε ενδιαφέρον, νομίζουμε, να δοθεί η δυνατότητα στους κατοίκους της περιοχής, να ταξιδέψουν αεροπορικώς, με χαμηλό κόστος, σε προορισμούς που έχουν υψηλή επισκεψιμότητα τα Χριστούγεννα (και την Πρωτοχρονιά), όπως είναι ορισμένες πόλεις της Γερμανίας, της Αυστρίας και γενικότερα της κεντρικής Ευρώπης. Αλλά και σε εγχώριους προορισμούς, όπως την Κέρκυρα, την Ζάκυνθο και την Σκιάθο.

-Πως περιμένει η Aegean Airlines να αυξήσει την επιβατική κίνηση από τον αερολιμένα «Μέγας Αλέξανδρος», μόνο με την σύνδεση με τον αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας; Όπως και σε άλλα πράγματα στην Ελλάδα, δυστυχώς, η Aegean Airlines λειτουργεί με το σκεπτικό του συγκεντρωτισμού. Όμως, κάθε αεροδρόμιο πρέπει να αντιμετωπίζει ως ξεχωριστή υποδομή και όχι ως «συμπληρωματικό» άλλου, ή άλλων αεροδρομίων και ως προορισμός «β΄ κατηγορίας». Ο αερολιμένας «Μέγας Αλέξανδρος» κατασκευάστηκε για να έχει επιβατική κίνηση και να εξυπηρετεί τον πληθυσμό που βρίσκεται στην γεωγραφική περιοχή της ανατολικής Μακεδονίας, κυρίως, δηλαδή στους Νομούς Καβάλας, Δράμας, αλλά και του Νομού Ξάνθης. Αν οι κάτοικοι είναι ικανοποιημένοι από την εξυπηρέτηση που παρέχει ο αερολιμένας και η αεροπορική εταιρεία, δεν θα προτιμήσουν να ταξιδέψουν από άλλο αεροδρόμιο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ