• Θα μου επιτρέψει το καρντάσι ο Άρης Βέρρος, να διαφωνήσω με τη θέση που έχει στο ζήτημα της επίλυσης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του παλιού νοσοκομείου Καβάλας.
  • Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, αλλά και σε παλιότερη, υποστήριξε ότι ο Δήμος Καβάλας έπρεπε να προσφύγει στο δικαστήριο. Για να πετύχει τι; Να πάρει το εκατό τοις εκατό της ιδιοκτησίας του ακινήτου;
  • Το ελληνικό Δημόσιο αμφισβήτησε το ιδιοκτησιακό καθεστώς και συγκεκριμένα, ότι ο Δήμος Καβάλας κατέχει το ογδόντα τοις εκατό του ακινήτου. Η πλευρά του Δήμου Καβάλας έκανε αυτό που έπρεπε, δηλαδή κατοχύρωσε το δικαίωμα της επί του ακινήτου εγγράφοντας το στο εθνικό κτηματολόγιο. Άραγε, έκανε το ελληνικό Δημόσιο το ίδιο, για το υπόλοιπο είκοσι τοις εκατό που ισχυρίζεται ότι κατέχει;
  • Εάν κάποια από τις δύο πλευρές επιθυμεί να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, για την επίλυση της ιδιοκτησιακής διαφοράς, αυτή είναι η πλευρά του ελληνικού Δημοσίου. Γιατί, άραγε, δεν προσφεύγει, αλλά προσπαθεί να θολώσει τα νερά με νομικίστικα τερτίπια;
  • Παρά την απαράδεκτη στάση που τηρεί, διαχρονικά, το ελληνικό Δημόσιο στο ζήτημα αυτό, ο Δήμος Καβάλας κατέθεσε ένα προσχέδιο, για τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης με σκοπό τη συνεκμετάλλευση του ακινήτου (προς όφελος και των δύο συνιδιοκτητών). Και πάλι, όμως, συναντά την απροθυμία του ελληνικού Δημοσίου και ειδικότερα των εκάστοτε κυβερνώντων, που κάνουν ότι μπορούν, για να αποφύγουν τη λύση. Γιατί έτσι έχει μάθει να λειτουργεί τόσα χρόνια το κράτος και τα πολιτικά πρόσωπα που το εκπροσωπούν.
  • Έμαθαν να λειτουργούν, με γνώμονα το πολιτικό όφελος, ή το πολιτικό κόστος και την πελατειακή σχέση. Από τη συναλλαγή με τον απλό πολίτη, μέχρι με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης.
  • Θα διαφωνήσω, επίσης, με τον Άρη Βέρρο, ως προς την ανταλλαγή του παλιού νοσοκομείου με το κτίριο του Ι.Κ.Α. στο κέντρο της πόλης, προκειμένου να περιέλθει στην κυριότητα του Δήμου Καβάλας και στη συνέχει να το κατεδαφίσει, για να δημιουργήσει ένα ακόμα κοινόχρηστο χώρο.
  • Δεν εμποδίζει κανείς το Ι.Κ.Α. να κατεδαφίσει το κτίριο και να μεταφέρει τις Υπηρεσίες σε άλλο χώρο της ακίνητης περιουσίας του, όπως την παλιά καπναποθήκη απέναντι από το Καρνάγιο. Ούτε αυτό, δεν είναι ικανοί να κάνουν στο ελληνικό Δημόσιο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ