-Ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας, Δρ. Άγγελος Βλάχος αναρωτιέται αν μπορούν να υλοποιηθούν τα ωραία σχέδια για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας στην Καβάλα, με τα έργα να χάσκουν ανοιχτά παραμονές των περιφερειακών εκλογών. Και εννοεί, προφανώς, το έργο στον προσήνεμο μόλο του λιμανιού «απόστολος Παύλος», για το οποίο ο εργολάβος περιμένει, ακόμα, να εξοφληθεί από την Περιφέρεια, για να τελειώσει την επίστρωση με άσφαλτο του κρηπιδώματος.

-Για να είμαστε δίκαιοι, φίλτατε Άγγελε, χωρίς την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, δεν θα γινόταν η ανάπλαση στο εσωτερικό κρηπίδωμα, ούτε η ενίσχυση του μόλου, για την προστασία του λιμανιού. Γιατί, ο Οργανισμός Λιμένα, δεν έχει την «πιστοποίηση» για την εκτέλεση τέτοιων λιμενικών έργων. Αν θέλουν οι Οργανισμοί Λιμένων να εκτελούν τα έργα αυτά, πρέπει να το ζητήσουν από την κεντρική διοίκηση και τον μέτοχο τους, που είναι το ΤΑΙΠΕΔ.

-Αλλά, δεν είναι μόνο η ανάπλαση του προσήνεμου μόλου και η ολοκλήρωση του υπήνεμου μόλου, τα απαραίτητα έργα για να έρχονται περισσότερα και μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια στην Καβάλα. Οι επιβάτες των πλοίων αυτών, αγαπητέ Άγγελε, πρέπει να βρίσκουν κι έναν σύγχρονο χώρος υποδοχής στο λιμάνι, όπως σε άλλα λιμάνια που πηγαίνουν κρουαζιερόπλοια. Κάποιοι αποβιβάζονται και μπαίνουν κατευθείαν στα τουριστικά λεωφορεία και άλλοι περπατούν από τον μόλο μέχρι το Τελωνείο, για να συνεχίσουν προς το κέντρο της πόλης.

-Θα ρωτήσω εσένα, καρντάσι Άγγελε, γιατί δεν προκηρύσσει ο Ο.Λ.Κ. νέο διαγωνισμό, για την κατασκευή του σταθμού επιβατών κρουαζιέρας στην θέση των παλιών αποθηκών του λιμανιού;

-Και γιατί, ο Οργανισμός δεν αγοράζει ένα διώροφο ανοιχτό στο πάνω μέρος, για να μεταφέρει τους επιβάτες μέχρι την παλιά πόλη και την Καλαμίτσα, ή και το Περιγιάλι, για να πάρουν μία μικρή γεύση από την Καβαλιώτικη Ριβιέρα; Το παραλιακό μέτωπο είναι πολύ όμορφο και μία βόλτα με το ανοιχτό λεωφορείο, θα έκανε καλή εντύπωση στους επισκέπτες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ