-Η κατάργηση του τμήματος της οδού (θωρηκτού) Αβέρωφ, από την οδό Ελευθερίου Βενιζέλου μέχρι την οδό Ομονοίας (άνοδος), προκάλεσε την δικαιολογημένη αντίδραση των επαγγελματιών και όχι μόνο οδηγών, που κινούνται στο κέντρο της Καβάλας. Λόγω του έργου ανάπλασης της πλατείας καπνεργάτη, το προαναφερθέν τμήμα της οδού (θωρηκτού) Αβέρωφ, θα γίνει πεζόδρομος. Έτσι, θα διακοπεί η πρόσβαση των οχημάτων από την οδό Ελευθερίου Βενιζέλου προς την οδό Ομονοίας. Οι οδηγοί διασχίζουν, πλέον, την οδό Ελευθερίου Βενιζέλου μέχρι την πλατεία Ελευθερίας και μέσω της οδού Δοϊράνης εισέρχονται στην οδό Ομονοίας.

-Η δημοτική Αρχή του Δήμου Καβάλας επέλεξε να διατηρήσει το τμήμα της οδού (θωρηκτού) Αβέρωφ, που συνδέει την οδό Ομονοίας με την οδό Ελευθερίου Βενιζέλου, μέσω της οδού Εθνάρχου Μακαρίου και της παράλληλης της οδού Κασσάνδρου (σ.σ. που επίσης πεζοδρομείτε), η οποία διασχίζει τον χώρο στάθμευσης του οικοπέδου «Λαζαριστών».

-Αναρωτιόμαστε αν θα έδινε την λύση στην καλύτερη κυκλοφορία των οχημάτων, η αλλαγή της κατεύθυνσης του τμήματος που χρησιμοποιείται και θα χρησιμοποιείται, μετά από την ολοκλήρωση της ανάπλασης στην πλατεία καπνεργάτη. Δηλαδή, να αποκατασταθεί η πρόσβαση προς την οδό Ομονοίας, με την αντίθετη κίνηση των οχημάτων (άνοδο). Συγκεκριμένα, τα οχήματα θα εισέρχονται από την οδό Ελευθερίου Βενιζέλου προς την οδό (θωρηκτού) Αβέρωφ και μέσω της παράλληλης στην οδό Κασσάνδρου, θα φτάνουν στην οδό Εθνάρχου Μακαρίου και, τελικά, θα στρίβουν αριστερά στην οδό Ομονοίας, μερικά μέτρα πιο πάνω από την προηγούμενη είσοδο που καταργήθηκε.

-Όσον αφορά τα οχήματα που κινούνται επί της οδού Ομονοίας και θέλουν να κατέλθουν προς την οδό Ελευθερίου Βενιζέλου, θα φτάνουν στο ύψος του ιερού ναού αποστόλου Παύλου, όπου θα στρίβουν αριστερά προς την οδό Δαγκλή και εν συνεχεία θα κατευθύνονται προς την οδό Κ. Παλαιολόγου και Κύπρου, πάνω από τον δημοτικό κήπο, για να εξέλθουν στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου απέναντι από χώρο στάθμευσης «Ροδόπη».

-Η παραπάνω κυκλοφοριακή αλλαγή μπορεί να εφαρμοστεί δοκιμαστικά, για να διαπιστωθεί στην πράξη τυχόν δυσλειτουργία, ή επικινδυνότητα, στην κίνηση των οχημάτων. Νομίζουμε πως στις πρώτες δύο εβδομάδες, θα εξαχθεί ασφαλές συμπέρασμα. Αν είναι θετικό το συμπέρασμα αυτό, το μέτρο θα υιοθετηθεί, αφού λάβει την σχετική έγκριση από την δημοτική επιτροπή κυκλοφοριακών ρυθμίσεων και από το δημοτικό συμβούλιο και γίνει η τοποθέτηση της κατάλληλης σήμανσης στους δρόμους. Αν είναι αρνητικό το συμπέρασμα, θα παραμείνει το υπάρχον κυκλοφοριακό καθεστώς.

-Εμείς θεωρούμε ότι, αν εφαρμοστεί η αμφιδρόμηση στην πλατεία καπνεργάτη, θα βοηθήσει στην μείωση του κυκλοφοριακού φόρτου στις οδούς που περικλείουν την πλατεία Ελευθερίας. Και ιδιαίτερα στην συμβολή της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου με την οδό Δοϊράνης και στην συμβολή της οδού Δοϊράνης, με την οδό Ομονοίας. Ας ερωτηθούν η Τροχαία, οι επαγγελματίες οδηγοί και όποιος άλλος εμπλέκεται με τα κυκλοφοριακά ζητήματα στην πόλη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ