• Υπάρχει, τελευταία, μία περίεργη εμμονή ορισμένων για τα αποθεματικά του Δήμου Καβάλας και της δημοτικής κοινωφελούς επιχείρησης «Δημωφέλεια». Δηλαδή, για τα χρήματα που έχουν οι δύο φορείς στα ταμεία τους, στο «μπαούλο» όπως ανέφερε ο Κωστής Σιμιτσής, επικεφαλής της πρώτης παράταξης της μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο, ο οποίος κάλεσε την πρόεδρο της «Δημωφέλεια» να αξιοποιήσει τα χρήματα αυτά, πριν έρθει κάποιος άλλος (τρελός) Βαρουφάκης να «βάλει χέρι» στα αποθεματικά των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
  • Να είναι βέβαιοι όσοι «νοιάζονται» για την κινητή περιουσία του Δήμου Καβάλας, ότι η κυβέρνηση που θα κάνει πράξη αυτό που ανέφερε ο Κ. Σιμιτσής, δεν θα έχει άλλη ευκαιρία να κυβερνήσει τη χώρα. Αυτό ισχύει για τους νυν και τους επόμενους κυβερνώντες. Τα αποθεματικά των Δήμων, δεν θα χρησιμοποιηθούν για να πληρωθούν υποχρεώσεις προς τους δανειστές!
  • Όσον αφορά τη διαχείριση των χρημάτων, είναι θέμα της διοίκησης του Δήμου Καβάλας και του διοικητικού συμβουλίου της «Δημωφέλεια». Εάν κρίνουν ότι πρέπει να υπάρχει, πάντα, αποθεματικό (για ώρα ανάγκης, που λέει ο λαός μας), ή αν πρέπει τα χρήματα να «επενδυθούν» για κάποιο σκοπό, είναι δική τους απόφαση.
  • Αν ο Άρης Βέρρος, π.χ., ζητά να μάθει το ακριβές αποθεματικό της «Δημωφέλεια», για να καλέσει τη δημοτική αρχή να αυξήσει τα προνοιακά επιδόματα και γενικότερα τους πόρους για την κοινωνική πολιτική, είναι δική του άποψη. Οι συνάδελφοι του επικεφαλής των υπόλοιπων παρατάξεων της μειοψηφίας, ίσως έχουν άλλες απόψεις. Όμως, δεν ασκούν τη διοίκηση και δεν γνωρίζουν τι σκέφτονται οι διοικούντες για τα αποθεματικά.
  • Ωστόσο, δεν χρειάζεται να επιμένουν στο θέμα αυτό, γιατί εκτός από τα μάτια της δημοτικής αρχής, θα ανοίξουν τα μάτια και σε άλλους που «καλοβλέπουν» τη δημοτική περιουσία (όπως το παλιό νοσοκομείο, το πρώην στρατόπεδο «Ασημακοπούλου» κ.λπ.).
  • Ο Γιώργος Φιλόσογλου, αντιδήμαρχος αθλητισμού, δήλωσε ότι η δημοτική αρχή «προκρίνει» μία λύση «πακέτο», για την αποκατάσταση της ζημιάς στη στέγη και την ενεργειακή αναβάθμιση του κλειστού κολυμβητηρίου. Κι αυτό, γιατί το κόστος για την αποκατάσταση της ζημιάς στη στέγη, εκτιμάται ότι θα ανέλθει στις 150.000 ευρώ (με τόσα χρήματα επιχορήγησε ο Δήμος Καβάλας το φεστιβάλ cosmopolis 2016).
  • Ευελπιστούμε ότι η λύση «πακέτο» θα είναι οικονομικά συμφέρουσα, γιατί τα ποσά που ακούστηκαν, κατά καιρούς, μόνο για τη ζημιά στη στέγη, προκάλεσαν προβληματισμό. Βεβαίως πρέπει να αποκατασταθεί η ζημιά στη στέγη. Βεβαίως πρέπει να αναβαθμιστεί ενεργειακά το κολυμβητήριο, για την εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων, αλλά όχι να στοιχίσει «ο κούκος αηδόνι» η λύση «πακέτο».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ