Βρισκόμαστε στα μέσα του Ιουλίου και ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει εάν ο «Πιερικός» Κατερίνης θα συμμετέχει, ή όχι, στο πρωτάθλημα πετοσφαίρισης ανδρών της Α2 εθνικής κατηγορίας, Οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες, για την απόφαση της διοίκησης του Κατερινιώτικου συλλόγου. Υπενθυμίζουμε ότι, ο «Πιερικός» απέσυρε την συμμετοχή του στο πρωτάθλημα της Pre League, για την περίοδο 2022-2023 και υποβιβάστηκε στην Α2 εθνική κατηγορία. Επίσης, από την περασμένη αγωνιστική περίοδο υποβιβάστηκε στην Α2 εθνική κατηγορία και ο «Περσέας» Θεσσαλονίκης. Έτσι, από δύο που προέβλεπε η προκήρυξη του πρωταθλήματος, ο αριθμός των ομάδων που υποβιβάζονται από την Α2 και συγκεκριμένα από την β΄ ζώνη στην Β΄ εθνική κατηγορία, αυξήθηκε στις τέσσερις! Δηλαδή, εκτός από τον Ερμογένη Ξάνθης και τον Πανηπειρωτικό Ιωαννίνων, υποβιβάστηκαν και οι ομάδες του Πανοράματος Θεσσαλονίκης και, δυστυχώς, του Αθλητικού Ομίλου «Καβάλα».

Ο υποβιβασμός της ομάδας ανδρών του Α.Ο.Κ., φέρνει αλλαγές σε διοικητικό και αγωνιστικό επίπεδο σε όλο το τμήμα πετοσφαίρισης! Έχουμε αποχωρήσεις διοικητικών παραγόντων, προπονητών και παικτών, αλλά και εισχωρήσεις νέων προσώπων. Όσον αφορά την ομάδα ανδρών, είναι παρελθόν ο έφορος, Θόδωρος Ρέμμος, ενώ θεωρείται σίγουρη η διακοπή της συνεργασίας με τον προπονητή, Δημήτρη Σιώκη. Ακόμα, αρκετοί από τους παίκτες που αγωνίστηκαν στο πρωτάθλημα της Α2 εθνικής κατηγορίας, δεν θα συνεχίσουν στην ομάδα. Η «αποψίλωση» του έμψυχου δυναμικού και το οικονομικό άνοιγμα που δημιούργησε η συμμετοχή στην Α2 εθνική κατηγορία, κάνουν τους υπεύθυνους του τμήματος αρνητικούς στην ανανέωση της παραμονής στην κατηγορία. Η απόφαση είναι, να δηλωθεί η ομάδα ανδρών στο πρωτάθλημα της Β΄ εθνικής κατηγορίας, να επιλεγεί νέος προπονητής και να γίνει οικονομική εξυγίανση. Ο Α.Ο.Κ. θα στηριχθεί σε μερικούς γηγενείς παίκτες που έπαιξαν στην Α2 εθνική κατηγορία και σε ορισμένους ταλαντούχους από τα μικρά ηλικιακά τμήματα.

Όσον αφορά την ομάδα γυναικών παρελθόν είναι ο Δημήτρης Μπαλασάς, ο οποίος διορίστηκε στο όμορφο νησί της Χίου! Ο τέως προπονητής του Α.Ο.Κ. είναι καθηγητής φυσικής αγωγής και θα εργαστεί, πλέον, στην Χίο. Οι νέοι υπεύθυνοι του τμήματος πετοσφαίρισης αναζητούν τον αντικαταστάτη του, που θα είναι νέος και φιλόδοξος. Η ομάδα των γυναικών θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Β΄ εθνικής κατηγορίας, αφού την προηγούμενη περίοδο δεν δηλώθηκε στην Α2 εθνική κατηγορία, λόγω έλλειψης παικτριών και πολύ περιορισμένων οικονομικών πόρων. Η ερχόμενη περίοδος θα είναι «αφετηρία», για να «χτιστεί» μία νέα ομάδα που θα ωριμάσει και με στοχευμένη ενίσχυση, τα επόμενα έτη, θα διεκδικήσει την επάνοδο στην Α2 εθνική κατηγορία. Η παραχώρηση με υποσχετική της ταλαντούχου διαγώνιας, Μαρίας Παπαδοπούλου, έληξε και θα επιστρέψει στον Γυμναστικό Σύλλογο Δράμας. Η προσπάθεια θα επικεντρωθεί στην αναδιοργάνωση της ακαδημίας του συλλόγου, προκειμένου να «παραχθούν» οι παίκτριες, που θα στελεχώσουν την πρώτη ομάδα (γυναικών).

Ο οικονομικός «βραχνάς» και η δυσκολία με τους παίκτες και τις παίκτριες, αφού η Καβάλα δεν είναι Θεσσαλονίκη, που έχει μεγάλο αριθμό σωματείων, ούτε Θράκη, που υπάρχει το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και προσελκύσει δεκάδες φοιτητές και φοιτήτριες, είναι ανασταλτικοί παράγοντες, για να μπορέσει ο Α.Ο.Κ. να «ξεκολλήσει» από το περιφερειακό πρωτάθλημα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ