-Σύμφωνα με δήλωση του Βούλγαρου ευρωβουλευτή, Αντρέι Κοβάτσεφ, στην Deutsche Welle, η Ευρωπαϊκή Ένωση επιθυμεί να ενταχθούν το συντομότερο οι χώρες των δυτικών Βαλκανίων στην «ευρωπαϊκή οικογένεια», γιατί φοβάται την ενίσχυση της επιρροής της Ρωσίας στην περιοχή, με «βραχίονα» την Σερβία. Ο ηγετικός ρόλος της Σερβίας στην εδαφική περιοχή της πρώην Γιουγκοσλαβίας, επίσης, ανησυχεί την Βουλγαρία, που θέλει να εδραιώσει την παρουσία της στο γειτονικό κρατίδιο των Σκοπίων. «Η Βουλγαρία, ήταν η πρώτη χώρα που αναγνώρισε την ανεξαρτησία της «Μακεδονίας» από την πρώην Γιουγκοσλαβία. Είχε στείλει εκατό τεθωρακισμένα ως στρατιωτική βοήθεια, γιατί υπήρχε ο φόβος, ότι ο Μιλόσεβιτς θα επεκταθεί προς νότο», είπε ο Βούλγαρος ευρωβουλευτής και πρόσθεσε: «Το πρόβλημα είναι η κληρονομιά του Τίτο. Από το 1944, η ιδεολογία της τότε κομμουνιστικής Γιουγκοσλαβίας φρόντιζε, με καταπίεση και τρομοκρατία στην αρχή, να εξαλείψει τον χαρακτηρισμό «Βούλγαρος», παρότι ιστορικά η πλειονότητα των κατοίκων στην γεωγραφική περιοχή του Αιγαίου και του Βαρδάρη, ήταν Βούλγαροι. Οι ιστορικές και διπλωματικές πηγές, όπως οι μαρτυρίες των Γερμανών επιτετραμμένων στο Μοναστήρι και την Θεσσαλονίκη, βεβαιώνουν ότι οι περισσότεροι κάτοικοι αυτοαποκαλούνταν Βούλγαροι. Όμως, μετά τον β΄ παγκόσμιο πόλεμο, ο Τίτο έγινε ιδιαίτερα αρεστός στην Δύση, λόγω της ρήξης με τον Στάλιν και η Δύση έκλεισε τα μάτια στις φρικαλεότητες που διέπραξε στα αντίποινα που υπέστησαν οι Βούλγαροι. Δημιουργήθηκε μία νέα ταυτότητα κι ένα νέο αλφάβητο, βασισμένο σε σερβικούς χαρακτήρες»!
-Η τελευταία φράση του ευρωβουλευτή αποδεικνύει, περίτρανα, ότι το κρατίδιο των Σκοπίων, το οποίο αποκαλούνταν «Δημοκρατία της Μακεδονίας» και η λεγόμενη «Μακεδονική γλώσσα», είναι κατασκεύασμα του Γιουγκοσλάβου ηγέτη, με Κροατική καταγωγή, Τίτο. Επίσης, αποδεικνύεται πως ο αλυτρωτισμός, κυρίως των Βουλγάρων, δεν έπαψε να υπάρχει! Είπε ο Βούλγαρος ευρωβουλευτής, που ανήκει στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (σ.σ. στον ίδιο πολιτικό χώρο ανήκει και η Νέα Δημοκρατία), ότι στην περιοχή του Βαρδάρη, δηλαδή στο κρατίδιο των Σκοπίων και του Αιγαίου, δηλαδή στην σημερινή βόρεια Ελλάδα, η πλειονότητα των κατοίκων αυτοαποκαλούνταν Βούλγαροι. Λησμονεί, ωστόσο, ότι η σημερινή γεωγραφική περιοχή της βόρειας Ελλάδας, που εκτείνεται από τον ποταμό Έβρο μέχρι και τον ποταμό Στρυμόνα, βρισκόταν υπό σκληρότατη βουλγαρική κατοχή. Και ότι οι ντόπιοι πληθυσμοί, που συμβίωναν επί Οθωμανικής κυριαρχίας, υπέστησαν φρικαλεότητες από τις δυνάμεις κατοχής, όπως ισχυρίζεται ότι διέπραξε ο Τίτο εναντίον των «Βουλγάρων» που κατοικούσαν στα Σκόπια. Λησμονεί, ακόμα, πως οι Βούλγαροι ήταν σύμμαχοι των Γερμανών στον β΄ παγκόσμιο πόλεμο, γι’ αυτό και τους παραχωρήθηκε η διοίκηση της περιοχής που προαναφέραμε. Γι’ αυτό επικαλέστηκε τις «μαρτυρίες» των Γερμανών επιτετραμμένων στο Μοναστήρι και την Θεσσαλονίκη;
-Εάν η Βουλγαρία, που είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει τις ίδιες ανιστόρητες και αλυτρωτικές αντιλήψεις σήμερα, είμαστε βέβαιοι πως οι Σκοπιανοί, οι Κοσοβάροι, οι Αλβανοί και οι λοιποί κάτοικοι των κρατιδίων των δυτικών Βαλκανίων, όταν ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θα ενισχύσουν το ανθελληνικό μέτωπο και θα λειτουργήσουν ως ανάχωμα στην Σερβική και την Ρωσική επιρροή στα Βαλκάνια. Τελικά, αναρωτιόμαστε αν οι καρεκλοκένταυροι των Βρυξελλών λειτουργούν προς όφελος της ευρωπαϊκής ενοποίησης, ή για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των Η.Π.Α., της Ρωσίας, της Κίνας, της Τουρκίας και όποιων άλλων θέλουν να ελέγχουν την Ευρωπαϊκή Ένωση.