-Στην αρχή του Σεπτεμβρίου, ο Καβαλάρχης έσπευσε να ανακοινώσει, περιχαρής, ότι η κορυφαία προτεραιότητά του, να ενταχθεί η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας στο εθνικό πρόγραμμα (εναέριας) χαλαζικής προστασίας, έγινε πραγματικότητα! «Η προκήρυξη του διαγωνισμού για την επέκταση του προγράμματος κατά την περίοδο 2025-2028, με εναέρια και άλλα τεχνολογικά μέσα, βρίσκεται σε ανοιχτή δημόσια διαβούλευση από τον ΕΛΓΑ. Χαίρομαι που η δέσμευσή μου γίνεται πράξη και ένα διαχρονικό και δίκαιο αίτημα των αγροτών μας ικανοποιείται», έγραψε στο διαδίκτυο.

-Ωστόσο, πριν κοπάσει ο πανηγυρισμός του Καβαλάρχη, έγινε γνωστό ότι από το νέο πρόγραμμα εναέριας χαλαζικής προστασίας 2025-2028 εξαιρούνται οι πιο εντατικές και πλέον «ακριβές» εξαγώγιμες καλλιέργειες του Νομού Καβάλας! Ο περιφερειάρχης, Χριστόδουλος Τοψίδης και ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος, έστειλαν επιστολή διαμαρτυρίας προς τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων και τον πρόεδρο του ΕΛ.Γ.Α., ενώ και το Τμήμα Ανατολικής Μακεδονίας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας εξέφρασε τον προβληματισμό του.

-Ο Καβαλάρχης έπεσε θύμα, πάλι, του λεβέντη πρώην υπουργού Λευτεράκη Αυγενάκη, ο οποίος είπε στον Καβαλάρχη πως η Καβάλα εντάχθηκε στο εθνικό πρόγραμμα χαλαζικής προστασίας 2025-2028. «Μετά την πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων, κ. Ελ. Αυγενάκη στην Χρυσούπολη, επικοινώνησα μαζί του και με ενημέρωσε ότι η Καβάλα περιλαμβάνεται στο εθνικό πρόγραμμα χαλαζικής προστασίας 2025-2028. Μία προεκλογική μου δέσμευση γίνεται πράξη! Ένα διαχρονικό και δίκαιο αίτημα των παραγωγών μας υλοποιείται από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη», έγραψε ο Καβαλάρχης.

-Έπρεπε να είσαι πιο προσεκτικός, Καβαλάρχη καρντάσι, με τα λεγόμενα του Λευτεράκη, ο οποίος ως υπουργός αθλητισμού είχε πει την μισή αλήθεια για τον Α.Ο.Κ. από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων, τότε που η ομάδα ποδοσφαίρου της Καβάλας αγωνιζόταν να συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Super League 2. Δηλαδή, για το αυτονόητο δικαίωμα της! Και είχε απέναντι, μεταξύ άλλων, τον λεβέντη υπουργό αθλητισμού.

-Δυστυχώς τον πίστεψες τότε, αλλά ο Α.Ο.Κ. δικαιώθηκε και έπαιξε στο πρωτάθλημα της Super League 2! Έμεινε, όμως, η δήλωση που έκανες τότε, να γίνει μία νέα αρχή από την Γ΄ εθνική κατηγορία. Να είσαι λιγότερο ευκολόπιστος, λοιπόν, με τα λεγόμενα των κυβερνητικών στελεχών. Γιατί εκτίθεσαι μαζί τους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ