Την μεγάλη επισκεψιμότητα και την υψηλή πληρότητα στα ξενοδοχεία της πόλης, στη διάρκεια του τριημέρου της Αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας, θέλουν να εκμεταλλευτούν ο Δήμος, οι έμποροι και οι επαγγελματίες της εστίασης της Καβάλας. Αποφάσισαν, λοιπόν, να συνδιοργανώσουν δράσεις, υπαίθριες και μη, με τις οποίες θα προσφέρουν στους Καβαλιώτες και στους επισκέπτες Αποκριάτικη διασκέδαση. Πρόκειται για ένα νέο εγχείρημα, δήλωσε ο αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής, εθελοντισμού και επικοινωνίας του Δήμου Καβάλας, Λεωνίδας Παππάς, που έχει στόχο να κρατήσει τους δημότες και τους πολυάριθμους ξένους στην πόλη. «Θέλουμε να πετύχει και τα επόμενα χρόνια να γίνει πιο οργανωμένο», πρόσθεσε.

Η ιδέα ανήκει στον Εμπορικό Σύλλογο και στο σύλλογο των καφεζυθοπωλών, ενώ αρωγός είναι το Επιμελητήριο Καβάλας. «Οι φορείς αυτοί, μάθαμε να συνεργαζόμαστε με πολύ καλό αποτέλεσμα. Αρχίζουμε δειλά και ευελπιστούμε να καθιερωθεί κι αυτή η δράση», ανέφερε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Βασίλης Λεμονίδης, στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020 στο Δημαρχείο. Την Παρασκευή 28 και το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020, που λήγει η χειμερινή περίοδος των εκπτώσεων, τα εμπορικά καταστήματα θα έχουν δελεαστικές προσφορές για το κοινό που θα κατέβει στην αγορά, για να απολαύσει τα αποκριάτικα δρώμενα.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Μάρκος Δέμπας, επεσήμανε ότι: «Πρέπει να βάλουμε κι εμείς τα γιορτινά μας. Και να δείξουμε ότι, η Καβάλα είναι μία ζωντανή και φιλόξενη πόλη. Εύχομαι καλή επιτυχία στην προσπάθεια». Το νέο εγχείρημα στηρίζει ηθικά και υλικά, όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, Νίκος Σουλίδης, η κοινωφελής επιχείρηση του Δήμου Καβάλας, «Δημωφέλεια», η οποία κάνει πολύτιμη δουλειά σε όλες τις διοργανώσεις που έχουν σκοπό να προβάλλουν τον τόπο. «Θέλω να ευχαριστήσω το προσωπικό της επιχείρησης, για την εξαιρετική δουλειά που προσφέρει. Η «Δημωφέλεια» έχει αγκαλιάσει κάθε προσπάθεια, με στόχο τη διασκέδαση των Καβαλιωτών και την ενίσχυση της επισκεψιμότητας», συμπλήρωσε.

Το τριήμερο θα κορυφωθεί με τον παραδοσιακό εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας. Στην πόλη της Καβάλας, οι εκδηλώσεις για τα Κούλουμα θα γίνουν στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο «Αλεξάνδρα Δήμογλου» και στη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων, το επίκεντρο θα είναι ο χώρος του αναψυκτηρίου δίπλα στο αρχαίο θέατρο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ