Αν οι δράσεις που υλοποιεί και θα υλοποιήσει το Νομικό Πρόσωπο «Κοινωνική Αλληλεγγύη και Προσχολική Αγωγή» του Δήμου Καβάλας αξίζουν συγχαρητηρίων, ακόμα πιο αξιέπαινη είναι η εθελοντική προσφορά συμπολιτών στην πραγματοποίηση τους. Η προσφορά αυτή, έκανε τον πρόεδρο του Νομικού Προσώπου, Δημοσθένη Τουλκίδη, να δηλώσει ότι: «Ένας Δήμος που έχει ενεργούς πολίτες, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα».

Ο Δ. Τουλκίδης βράβευσε την επικεφαλής του Ιατρείου Ιλίγγου και Ακοής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, Ευδοξία Γεροστεργίου, για την πρωτοβουλία να γίνει (προληπτικός) έλεγχος ακοής σε 466 παιδιά των βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Καβάλας. Τα αποτελέσματα του ελέγχου, μάλιστα, θα ανακοινωθούν στο πανελλήνιο επιστημονικό συνέδριο που θα διεξαχθεί στην πόλη του Ρεθύμνου! Η Ευ. Γεροστεργίου ευχαρίστησε, εκ μέρους των συνεργατών της, όλους όσοι συνέδραμαν ώστε να υλοποιηθεί η συγκεκριμένη δράση, μίλησε για το έργο που γίνεται στο Ιατρείο Ιλίγγου και Ακοής, τόνισε τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης του προβλήματος στην ακοή από τη βρεφική ακόμα ηλικία και δήλωσε ανοιχτή για τη συνεργασία, η οποία θα αφορά στην πραγματοποίηση (δωρεάν) ελέγχων και στα μέλη των Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Καβάλας.

Στη συνέχεια, ο Δ. Τουλκίδης ενημέρωσε τους εκπροσώπους των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης, για δύο ακόμα δράσεις του Νομικού Προσώπου. Για το πρόγραμμα εκμάθησης της χρήσης ηλεκτρονικού υπολογιστή (και όχι μόνο) από τα μέλη των Κ.Α.Π.Η. και για την πρόταση που δέχτηκε το διοικητικό συμβούλιο, από το σωματείο εργαζομένων στο Τμήμα Καβάλας του Ε.Κ.Α.Β., προκειμένου να γίνουν επισκέψεις στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και στα Κ.Α.Π.Η., για ενημέρωση σχετικά με τις πρώτες βοήθειες.

Το πρόγραμμα εκμάθησης βασικών γνώσεων για τον χειρισμό της νέας τεχνολογίας, ανέφερε η προϊσταμένη των Κ.Α.Π.Η., Αθηνά Παυλίδου, έχει ενθουσιάσει τους ηλικιωμένους, που έδειξαν μεγάλη ανταπόκριση από την αρχή. Ενδιαφέρον εξεδήλωσαν εκατόν είκοσι άτομα, αλλά στον πρώτο κύκλο μαθημάτων (σ.σ. δύο φορές την εβδομάδα ανά δύο ώρες και για τέσσερις εβδομάδες συνολικά) δημιουργήθηκαν τέσσερα τμήματα με εβδομήντα πέντε «μαθητές». Τη διδασκαλία κάνουν δεκαεννέα εθελοντές στις αίθουσες σχολικών μονάδων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Καβάλα και στις Κρηνίδες, καθώς και στο εργαστήριο Πληροφορικής του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, για τα μέλη του Κ.Α.Π.Η. Αγίου Λουκά. Τις αίθουσες και τον εξοπλισμό τους στα σχολεία, παραχώρησε, με μεγάλη χαρά, η επιτροπή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Καβάλας, την οποία εκπροσώπησε στη συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε τη Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019 στο Δημαρχείο, ο πρόεδρος, Πέτρος Πετρόπουλος. Επίσης, παραβρέθηκε η προϊσταμένη των βρεφονηπιακών σταθμών, Έλσα Αυλωνίτου. Όπως είπε ο Δ. Τουλκίδης, στόχος της διοίκησης του Ν.Π. «Κοινωνική Αλληλεγγύη και Προσχολική Αγωγή» είναι, να καθιερώσει την εκμάθηση των νέων τεχνολογιών στο πρόγραμμα των δραστηριοτήτων στα Κ.Α.Π.Η. και η προμήθεια tablet.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ