Την ικανοποίηση των επαγγελματιών στον κλάδο της φιλοξενίας τουριστών, για την ανακοίνωση του επενδυτικού σχεδίου στην ακτή «Μπάτης», εξέφρασε ο πρόεδρος της Ένωσης ξενοδόχων Καβάλας, Αντώνης Μιτζάλης. «Χαιρετίζουμε με χαρά την επενδυτική προσπάθεια και δηλώνουμε, ως Ένωση ξενοδόχων Καβάλας και Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας, ότι θα την στηρίξουμε. Είναι κάτι διαφορετικό για την περιοχή και την χώρα ευρύτερα, που απευθύνεται σε ειδική κατηγορία τουριστών. Πρέπει να σεβαστούμε το επιχειρηματικό πλάνο και να το στηρίξουμε. Γιατί, η επιτυχία του, θα έχει θετική αντανάκλαση στο τουριστικό προϊόν του τόπου μας», σχολίασε στον «Κ.Τ.».

Αναφερόμαστε στο LAAS glamping, ή LAAS Mediterranean Tented Experience όπως είναι η πλήρης ονομασία του επενδυτικού σχεδίου, με επικεφαλής την Τζένη (Ευγενία) Παπαδημητρίου. Πρόκειται για 80 αυτόνομες σκηνές (τέντες), με εκλεπτυσμένους εσωτερικούς χώρους από 34 έως 70 τετραγωνικά μέτρα και μεταβλητούς χώρους βεράντας. Ακόμα, θα διαμορφωθούν 15 σουίτες με θέα την θάλασσα, από 30 έως 92 τετραγωνικά μέτρα, στο κτήριο που βρίσκεται στο ανατολικό άκρο της ακτής. Όλες οι σκηνές και τα δωμάτια θα κοσμούνται από ιδιαίτερα σχεδιαστικά στοιχεία. Οι εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν ένα ολιστικό σπα (spa), τρία εστιατόρια, ένα beach bar κι ένα lounge roof top bar, με ειδυλλιακή θέα. Η μεγάλη πισίνα έχει διαστάσεις 20 επί 30 μέτρα, είναι κατάλληλη για όλες τις ηλικίες και εξοπλισμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες. Είναι περιτριγυρισμένη από ένα ευρύχωρο κατάστρωμα, στρωμένο με μεγάλες πλάκες μωσαϊκού σε αρμονικές φόρμες και συνιστά μία πραγματική όαση χαλάρωσης.

Η παραλία εκτείνεται σε μήκος 300 μέτρων. Είναι διαμορφωμένη σε χώρους που ικανοποιούν όλους τους επισκέπτες. Έναν χώρο για εκείνους που αναζητούν στιγμές απόλυτης γαλήνης, έναν χώρο με ξαπλώστρες και καναπέδες μπροστά από το beach bar, όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν υπέροχα σνακ και ατενίζοντας την μαγευτική θέα μπροστά τους κι έναν χώρο με χαλιά και μαξιλάρια, όπου οι επισκέπτες μπορούν να χαλαρώσουν και να επικοινωνήσουν με χαλαρότητα μεταξύ τους.

Οι μετακινήσεις εντός της μονάδας θα είναι ηλεκτροκίνητες, ενώ παρέχονται σταθμοί φόρτισης EV. Οι επισκέπτες θα απολαμβάνουν εποχιακά και βιολογικά προϊόντα από ντόπιους αγρότες, ενώ η υποστήριξη προς τους ντόπιους τεχνίτες γίνεται πράξη μέσω της συνεργασίας με νέους Έλληνες σχεδιαστές, των οποίων τα ρούχα και τα διακοσμητικά εσωτερικών χώρων, τα βιολογικά υφάσματα, τα παιδικά παιχνίδια και τα αιθέρια έλαια φιλοξενούνται στο κατάστημα της μονάδας.

«Η φιλοσοφία του LAAS, είναι η τέχνη του ζην, είναι η απόλαυση του αργού χρόνου, η συμμετοχή σε ουσιαστικές εμπειρίες, σε δραστηριότητες που φέρνουν κάτι νέο, σε συναισθήματα και σκέψεις που διαμορφώνουν όνειρα και νοήματα. Γιορτάζουμε την φύση, επιστρατεύοντας όλες μας τις αισθήσεις, για να ανακαλύψουμε εκ νέου την συμβιωτική σχέση με την γη και να επικοινωνήσουμε μεταξύ μας και με τον εσώτερό μας εαυτό. Σχεδιασμένες για να κεντρίζουν την περιέργεια παιδιών και ενηλίκων, οι δραστηριότητές μας είναι ταυτισμένες με τον πλούτο που μας περιβάλλει. Μάθετε περισσότερα για την κηπουρική, την μαγειρική, την τοπική χλωρίδα και πανίδα, την αστρονομία και την αρχαιολογία, ή αφήστε ελεύθερη την φαντασία σας στο δημιουργικό εργαστήριό μας, που προσφέρει μαθήματα κεραμικής και αποξήρανσης λουλουδιών. Όλες αυτές οι στιγμές δημιουργούν μία υπέροχη συλλογή από εμπειρίες διαποτισμένες από την ομορφιά της φύσης και αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της καθηλωτικής μαγείας του LAAS», αναφέρουν οι δημιουργοί.

Το glamping, συντομογραφία του glamorous camping (κάμπινγκ πολυτελείας), προσφέρει την απόλυτη επιστροφή στην φύση και ταυτόχρονα όλες τις ανέσεις και τις εγκαταστάσεις, που υπόσχονται μία πραγματικά χαλαρωτική απόδραση. Υιοθετώντας την ανερχόμενη τάση του «αργού τουρισμού», η νέα αυτή εμπειρία προτείνεται στον σύγχρονο ταξιδιώτη ως αντίδοτο στον έντονο ρυθμό και την πίεση της σύγχρονης ζωής. Είτε ως αποτοξίνωση από την τεχνολογία, για όσους έχουν την πολυτέλεια να «κατεβάσουν τους διακόπτες», είτε μέσω της «μύησης» σε δραστηριότητες με επίκεντρο την φύση και την αυθεντική επαφή με τον τόπο, το glamping αναδεικνύεται ως μία πραγματικά μεταμορφωτική εμπειρία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ