• Είναι έκδηλη η αγωνία του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Χρήστου Μέτιου, να καλύψει το «κενό» της πολιτικής του για την Καβάλα και ευρύτερα για την ανατολική Μακεδονία, από την ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντα του. Τις τελευταίες εβδομάδες προσπαθεί να δείξει το ενδιαφέρον του, είτε με επισκέψεις, είτε με ανακοινώσεις που αφορούν ζητήματα της περιοχής. Δεν είναι υπερβολή να σχολιάσουμε, ότι όσες επισκέψεις έκανε το τελευταίο διάστημα, μετά τον Νοέμβριο που ήρθε για να ανακοινώσει την παροχή βοήθειας προς τον Δήμο Καβάλας στο πρόβλημα με το τμήμα της γέφυρας που υποχώρησε, δεν τις έκανε από τότε που έγινε περιφερειάρχης.
  • Ήταν φανερό πως τηρούσε μία απόμακρη στάση απέναντι στην Καβάλα και πολύ περισσότερο απέναντι στη Δράμα, που ήρθε σε ανοικτή ρήξη με τον αντιπεριφερειάρχη, Αργύρη Πατακάκη. Το ενδιαφέρον του εστιαζόταν στο Νομό Ροδόπης και δευτερευόντως στο Νομό Έβρου, λόγω των σημαντικών ζητημάτων με τις πλημμύρες του ποταμού και τις ζωονόσους.
  • Η επίσκεψή του στο Δημαρχείο Καβάλας, με σκοπό να ανακοινώσει, ο ίδιος, ότι η Περιφέρεια Α.Μ.-Θ. θα χρηματοδοτήσει τη γνωμοδότηση, για το αίτιο που προκάλεσε τη ζημιά στη γέφυρα της οδού Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού και την μελέτη για τον έλεγχο της στατικής επάρκειας της γέφυρας, είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα της αγωνιώδους προσπάθειας του να προβληθεί στην κοινωνία της Καβάλας.
  • Με την επιθετική αυτή τακτική, λόγω των επερχόμενων εκλογών, φέρνει σε δύσκολη θέση τη δημοτική αρχή του Δήμου Καβάλας, που προσπαθεί να κρατήσει την (πολιτική) ισορροπία. Πάντως, θεωρούμε δύσκολο για τον Χρ. Μέτιο να αναπληρώσει το «κενό», για το οποίο ευθύνεται αποκλειστικά εκείνος, χωρίς να έχει τη στήριξη τοπικών παραγόντων. Την οποία φαίνεται να έχει απολέσει και τα «στηρίγματά» του να μειώθηκαν.
  • Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Καβάλας, ο Χρήστος Ποτόλιας, επικεφαλής του συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση» και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Νίκος Ξανθόπουλος, ο οποίος πιθανόν να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για δήμαρχος, άσκησαν κριτική κατά της Διαχείρισης Απορριμμάτων Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ.) Α.Ε., σχετικά με την υλοποίηση του περιφερειακού σχεδιασμού διαχείρισης απορριμμάτων.
  • Η ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. είναι μία εταιρεία που συνέστησαν οι Δήμοι της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ., με σκοπό να υλοποιήσει σημαντικά έργα υποδομής και δράσεις που αφορούν τη διαχείριση των απορριμμάτων. Θα ήταν αδύνατο για ένα Δήμο, ακόμα και για τους μεγαλύτερους πληθυσμιακά, να κατασκευάσουν μία Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων (Μ.Ε.Α.). Επομένως, η ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. είναι ένα χρήσιμο εργαλείο, όχι μόνο για τεχνικούς λόγους, αλλά και για τη χάραξη μιας ενιαίας πολιτικής σε όλη την Περιφέρεια Α.Μ.-Θ., για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Προτιμούν, ο Χρ. Ποτόλιας, ο Ν. Ξανθόπουλος και όσοι ασπάζονται την άποψη τους, ο Δήμος Καβάλας να κάνει μεμονωμένες συμφωνίες, για να στέλνει τα απορρίμματά του στο εξωτερικό για καύση, ή να κατασκευαστεί η Μ.Ε.Α. και τα απορρίμματα να επεξεργάζονται όπως γίνεται στον πολιτισμένο κόσμο;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ