Για μία ομάδα που έχει δημιουργήσει προσδοκίες, με τις εμφανίσεις της στα προηγούμενα παιχνίδια, μία ήττα με διαφορά 38 πόντων αποτελεί «προσγείωση» στη σκληρή πραγματικότητα. Η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας ηττήθηκε 43-81, το απόγευμα της Τετάρτης 27 Σεπτεμβρίου 2017 στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο «Αλεξάνδρα Δήμογλου», από τον Κολοσσό Ρόδου και αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης του κυπέλλου Ελλάδας.

Από τη στιγμή που η ομάδα της Ρόδου αντιμετώπισε σοβαρά το παιχνίδι, ιδιαίτερα στην άμυνα, άρχισε να αυξάνει τη διαφορά στο σκορ, αφού και οι αλλοδαποί παίκτες της «μπήκαν στο κλίμα» του αγώνα. Η κυριαρχία, για την ακρίβεια η επιβολή, του «Κολοσσού» στο β΄ ημίχρονο ήταν απόλυτη. Η διαφορά στα ριμπάουντ (35 για την Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας-50 για τον Κολοσσό Ρόδου), είναι το πιο χαρακτηριστικό στοιχείο, που επιβεβαιώνει την καθολική υπεροχή της Ροδίτικης ομάδας στο παρκέ του κλειστού γυμναστηρίου της Καλαμίτσας.

Επίσης, ο Κολοσσός Ρόδου, παρά τα μέτρια ποσοστά ευστοχίας στα σουτ εντός πεδιάς (δίποντα και τρίποντα), υποχρέωσε, με την πολύ επιθετική άμυνα που έπαιξε, τους παίκτες της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας σε 22 λάθη. Η ομάδα της Καβάλας δεν μπόρεσε να κάνει, με εξαίρεση την 1η περίοδο, το επιθετικό παιχνίδι που έκανε στις προηγούμενες αγωνιστικές ημέρες της διοργάνωσης.

Με χαμηλή δημιουργία (7 τελικές πάσες), χωρίς σκοράρισμα μέσα στη ρακέτα, με πρόβλημα στο pick n’ roll (σ.σ. η μεγαλύτερη αδυναμία στο επιθετικό παιχνίδι της, κατά την άποψη μας, αλλά και «επιλογή» του προπονητή, Ανδρέα Καραπιπερίδη, αφού λείπει ο αθλητικός ψηλός) και, κυρίως, χωρίς τη δυνατότητα να τρέξει στο ανοιχτό γήπεδο (1/3 αιφνιδιασμούς), προσπάθησε να μείνει κοντά στο σκορ με το μακρινό σουτ, αλλά με ποσοστό ευστοχίας 23% (6/26 σουτ) η θεωρητικά αδύνατη ομάδα, δεν μπορεί να «κοιτάξει στα μάτια» την θεωρητικά πιο δυνατή.

Ο Κολοσσός Ρόδου έλεγξε το παιχνίδι με την άμυνα του. Στη 2η, την 3η και την 4η περίοδο δέχτηκε, συνολικά, 23 πόντους (20-26, 8-16, 10-22, 5-17 το σκορ ανά περίοδο) και έδειξε πως είναι μία «τυπική» ομάδα της Α1 εθνικής κατηγορίας, η οποία έχει μερικούς ρολίστες Έλληνες και στηρίζεται στους αλλοδαπούς παίκτες. Παρεμπιπτόντως, κάθε έτος, το επίπεδο των αλλοδαπών παικτών που έρχονται να αγωνιστούν στο ελληνικό πρωτάθλημα (basket league), είναι όλο και χαμηλότερο.

Η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας δοκίμασε τις δυνάμεις της και έβγαλε χρήσιμα συμπεράσματα, για τα θετικά στοιχεία και, κυρίως, τις αδυναμίες της. Επίσης, θέλουμε να κάνουμε την εξής παρατήρηση. Εάν οι μικροί: Πρασίνης και Περτζεμλίδης, είναι ότι καλύτερο έχει να επιδείξει η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας από την «παραγωγική» διαδικασία, λυπούμαστε αλλά αυτό προκαλεί μεγάλο προβληματισμό. Οι συνθέσεις των δύο ομάδων ήταν οι εξής:

Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας (προπονητής Ανδρέας Καραπιπερίδης): Ερεβμπενάζιε 15(2 τρίποντα), Καπινιάρης 6, Κουμλέλης 4(μετά το παιχνίδι μετέβη στο νοσοκομείο Καβάλας, για να του «ράψουν» το σχίσιμο στο μέτωπο, που απέκτησε σε μία εναέρια μάχη με τον Μάρβιν Τζόουνς), Μιχάλογλου 10(2/8 τρίποντα), Καραθανάσης 3(1 τρ.), Πιεβάλιτσα, Χονδρόπουλος, Παππάς 3(1/5 τρίποντα), Αθανασιάδης 2, Πρασίνης, Περτζεμλίδης.

Κολοσσός Ρόδου (προπονητής Άρης Λυκογιάννης): Γκρίφιν 11, Σχίζας 8, Χάρις 10(2 τρ.), Τζόουνς 12, Πρόστραν 7(1 τρ.), Σταμάτης 8(1 τρ.), Γεωργαλλής 5(1 τρ.), Μπρέι 7(2 τρ.), Μπιλλής 2, Αγγελάκος, Παπαδάκης 2, Ράιτ 9.

Στα άλλα παιχνίδια της 2ης αγωνιστικής ημέρας της β΄ φάσης του κυπέλλου Ελλάδας σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Ιωνικός Νικαίας-Ηρακλής Θεσσαλονίκης 92-80, Χολαργός-Γ.Σ. Λάρισας Φάρος 53-66, Προμηθέας Πατρών-Λαύριο 83-79 (στη δεύτερη παράταση). Στην επόμενη φάση θα παίξουν: Κολοσσός Ρόδου-Προμηθέας Πατρών, Ιωνικός Νικαίας-Γ.Σ. Λάρισας Φάρος.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ