-Ο Χρήστος Μέτιος περίμενε από την «Εγνατία Οδό Α.Ε.» να του παραδώσει την μελέτη για την γέφυρα απέναντι από το παλιό νοσοκομείο Καβάλας. Λες και ήταν ο «νταλκάς» της εταιρείας να κάνει το έργο αυτό. Τα τελευταία 3-4 χρόνια, το πρώτο θέμα στην «Εγνατία Οδό Α.Ε.» ήταν η παραχώρηση της εταιρείας σε ιδιώτη.

-Στις εκλογές του 2023, ο Χρήστος Μέτιος ηττήθηκε από τον Χριστόδουλο Τοψίδη, ο οποίος ανέλαβε την ευθύνη για «κλείσει» το θέμα με την γέφυρα. Και έκανε την λάθος κίνηση! Ζήτησε από τον Δήμο Καβάλας να απαντήσει στο ερώτημα εάν είναι χρήσιμη, ή όχι, η γέφυρα. Ο Θίοντορ «άρπαξε την ευκαιρία» και είπε ότι θα κάνει μία κυκλοφοριακή μελέτη! Οι μελέτες, βέβαια, δεν γίνονται «από την μία μέρα στην άλλη». Μετά από την μελέτη που περίμενε ο Χρ. Μέτιος από την «Εγνατία Οδό Α.Ε.», βρισκόμαστε στην αναμονή για την κυκλοφοριακή μελέτη του Θίοντορ. Τον ερχόμενο Νοέμβριο θα κλείσει μία εξαετία, χωρίς να έχει γίνει καμία ενέργεια για την γέφυρα!

-Πλέον, την αποκλειστική ευθύνη έχει η νέα περιφερειακή διοίκηση. Ο Δήμος Καβάλας δεν απάντησε στο ερώτημα για την χρησιμότητα της γέφυρας, επομένως ο περιφερειάρχης καλείται να αποφασίσει για την τύχη της. Δηλαδή, για την κατεδάφιση της γέφυρας, που βρίσκεται εντός της ζώνης αιγιαλού.

-Η κυκλοφορία των οχημάτων αποκαταστάθηκε με το έργο της διαπλάτυνσης του δρόμου μπροστά από το παλιό νοσοκομείο. Από το 2010, καμία δημοτική Αρχή δεν αποφάσισε ποια χρήση θα έχει το ερειπωμένο δημοτικό ακίνητο. Θα περάσει κι άλλος καιρός, για να έρθει η «επιφοίτηση»! Αν ο Χρ. Τοψίδης ακούσει τον Θίοντορ και περιμένει την αξιοποίηση του παλιού νοσοκομείου, θα κυλήσει η θητεία του και η γέφυρα θα «πληγώνει» ακόμα την τουριστική εικόνα της Καβάλας!

-Νομίζω πως ο περιφερειάρχης, θα θελήσει να κάνει μία δεύτερη συνεχόμενη θητεία στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Για να αυξήσει τις πιθανότητες επανεκλογής, είναι απαραίτητο να τελειώσει με το θέμα της γέφυρας στην Καβάλα. Θα του δώσει αρκετούς «πόντους» στην εκτίμηση και εννοείται ψήφους των Καβαλιωτών. Των Καβαλιωτών που έκαναν υπομονή με την ατολμία του Χρ. Μέτιου και των συνεργατών του στην διοίκηση, κυρίως των αντιπεριφερειαρχών Καβάλας, Κώστα Αντωνιάδη και Αλέξη Πολίτη. Το πρόβλημα είναι η ατολμία των αιρετών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ