Η ίδρυση πυροσβεστικού σταθμού με εθελοντές πυροσβέστες στην περιοχή του Ζυγού και του Κρυονερίου, ήταν αίτημα μιας ομάδας ντόπιων πολιτών που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά, για την πυροπροστασία των δασών, αλλά και των οικισμών κάθε καλοκαίρι. Με την ίδρυση του σταθμού, η προσφορά αυτή θα γίνει πιο οργανωμένη, άρα και πιο αποτελεσματική.

Η νυν διοίκηση του Δήμου Καβάλας ανέλαβε να προχωρήσει τη διαδικασία και το θέμα, μάλιστα, χειρίζεται προσωπικά ο αντιδήμαρχος οικονομικών και προγραμματισμού, Ηλίας Καλανταρίδης. Με αφορμή την ερώτηση που έκανε ο Μάκης Παπαδόπουλος, επικεφαλής του συνδυασμού «Ο Τόπος της Ζωής μας», στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το βράδυ της Δευτέρας 6 Φεβρουαρίου 2017, ο αντιδήμαρχος ενημέρωσε τους δημοτικούς συμβούλους, ότι ο χώρος που επιλέχθηκε για τη στέγαση του σταθμού στο Κρυονέρι είναι έτοιμος.

Η δημοτική αρχή συνέχισε με διαγωνισμό για την προμήθεια του εξοπλισμού, αλλά ο πρώτος προμηθευτής δεν προσήλθε και ο δεύτερος δεν κατέθεσε όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Έτσι, ο διαγωνισμός δεν ήταν γόνιμος, «έπεσε» όπως ανέφερε ο Ηλ. Καλανταρίδης. Έγινε νέα προσπάθεια για την εξεύρεση προμηθευτή και ο Δήμος Καβάλας βρίσκεται στη φάση της διαπραγμάτευσης, για την εξασφάλιση του εξοπλισμού που προβλέπει η επικαιροποιημένη μελέτη που εστάλη στο Τμήμα Προμηθειών του Δήμου. Ωστόσο, όπως πρόσθεσε ο αντιδήμαρχος, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας, δεν προσκάλεσε, ακόμα, τους εθελοντές πυροσβέστες για εκπαίδευση, ώστε να πάρουν την απαραίτητη πιστοποίηση!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ