Ένα από τα πολύ όμορφα μικροεργάκια που είχε κάνει ο Δήμος Καβάλας στη θητεία του Στάθη Εριφυλλίδη, ως Δήμαρχος, θεωρούμε πως είναι το παρκάκι που βρίσκεται μετά την Ιχθυόσκαλα, προς την Καλαμίτσα, πάνω από μια μικρή ακτή. Δυστυχώς, όμως, πολύ λίγοι είναι οι καβαλιώτες που γνωρίζουν την ύπαρξη του πάρκου αυτού, όπως και της ακτής, που βρίσκεται κάτω απ’ αυτό, ενώ θα μπορούσαν πάρα πολλοί να τα απολαμβάνουν, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες. Νομίζουμε, ότι αδικούνται, επειδή δεν υπάρχει πρόσβαση με αυτοκίνητο, έστω με μια ράμπα για ολιγόλεπτη στάση και κανείς δεν σταματάει ή δεν πηγαίνει με τα πόδια για να διαπιστώσει την ομορφιά τους.

Στο σημείο αυτό, υπάρχει βρύση, και το παρκάκι, αν και απεριποίητο, είναι πανέμορφο, όπως άλλωστε και η ακτή, την οποία απολαμβάνουν το καλοκαίρι μόνο όσοι είναι μυημένοι, δεδομένου ότι δεν φαίνεται καν από το δρόμο. Βέβαια, δεν είμαστε ειδικοί, για να προτείνουμε τον τρόπο με τον οποίο θα αναδειχθεί αυτό το σημείο της πόλης, το οποίο εμείς ονομάσαμε το «μπαλκονάκι της Ιχθυόσκαλας» και προσφέρει θέα ολόκληρης της πόλης, αλλά και της θάλασσας, μέχρι τη Θάσο. Ίσως, κάποιοι ειδικοί, να μπορέσουν να προτείνουν και να υλοποιήσουν ένα μικροέργο, για να αναδειχθεί και το παρκάκι, αλλά και η ακτή και να τα απολαμβάνουν οι καβαλιώτες.

Πέρυσι το καλοκαίρι, ένα βραδάκι που πήγαμε εκεί να απολαύσουμε κάποια Πανσέληνο, ήρθε μόνο μια οικογένεια Ούγγρων, που περνούσαν από το πεζοδρόμιο κάνοντας άσκηση και κάθισαν για λίγο για να απολαύσουν τη θέα. Λίγο αργότερα, ήρθε και μια οικογένεια, προφανώς περίοικοι, που έφεραν τα παιδιά τους για να παίξουν. Έχουμε στην Καβάλα, τόσους μοναδικούς θησαυρούς, που πάρα πολλοί από μας, δεν γνωρίζουμε καν την ύπαρξή τους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ