-Ο Θανάσης (Νάσος) Μητρόπουλος θεωρεί «μονόδρομο» την απορρόφηση των τμημάτων του Διεθνούς Πανεπιστήμιου Ελλάδας (ΔΙ.ΠΑ.Ε.) που λειτουργούν στους πανεπιστημιακούς κόμβους της Καβάλας και της Δράμας, στο «εμβληματικό» Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Για λόγους, καταρχάς, εθνικούς και ακαδημαϊκούς. Η Καβάλα και η Δράμα, δηλαδή η ανατολική Μακεδονία, έχουν υποφέρει όλα αυτά τα έτη, από την πολιτική όλων των κυβερνήσεων, που ενισχύουν την Θράκη για εθνικούς λόγους. Η ανατολική Μακεδονία κατάντησε «συμπλήρωμα» της Θράκης στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, με αποτέλεσμα την αποψίλωση των Υπηρεσιών, των βιομηχανιών, του πληθυσμού και των σχολών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Οι παλιότεροι θυμούνται ότι, η Καβάλα ζητούσε την ίδρυση Ιατρικής σχολής, αίτημα που δεν ικανοποιήθηκε ποτέ! Γιατί; Γιατί το «εμβληματικό» Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης έχει Ιατρική σχολή (στην Αλεξανδρούπολη) και η σχολή στην Καβάλα θα ήταν ανταγωνιστική.

-Λυπούμαστε που ο Νάσος Μητρόπουλος, πρώην πρόεδρος του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης λειτουργεί ως «παπαγαλάκι» της διοίκησης του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης και της κυβέρνησης, που προσπαθεί, με ύπουλο τρόπο, να διαλύσει το ΔΙ.ΠΑ.Ε., γιατί ήταν (πολιτική) επιλογή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Τότε, επί κυβερνήσεως ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ανεξάρτητων Ελλήνων, μπορούσε η διοίκηση του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης να «ορθώσει ανάστημα» και να αρνηθεί την συμμετοχή στην δημιουργία του νέου ΔΙ.ΠΑ.Ε., με την συγχώνευση σημαντικών ιδρυμάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην βόρεια Ελλάδα. Δεν το έπραξε και μάλιστα οι διοικούντες το Τ.Ε.Ι. Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης μίλησαν για μία συμφωνία win-win! Έπειτα από τόσα έτη, διαπίστωσαν ότι το εγχείρημα εκείνο δεν «περπατάει» και συζητούν σήμερα, να γίνουν οι πανεπιστημιακοί κόμβοι της Καβάλας και της Δράμας «ουρά» σε ένα άλλο ίδρυμα! Φαίνεται, άλλωστε, από την υποβάθμιση των εγκαταστάσεων στον πανεπιστημιακό κόμβο της Καβάλας, την οποία θα διορθώσει, όπως δεσμεύτηκε, ο πρύτανης του Δ.Π.Θ. Γιατί δεν το κάνει η διοίκηση του ΔΙ.ΠΑ.Ε.;

-Εκείνο που πέτυχαν, δυστυχώς, ο Νάσος Μητρόπουλος και οι συνάδελφοι του, είναι να «σβήσουν» από τον ακαδημαϊκό χάρτη της Ελλάδας ένα τριτοβάθμιο ίδρυμα με κύρος, εξωστρέφεια και προοπτική, το Τ.Ε.Ι. Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και να κάνουν την Καβάλα και την Δράμα «πανεπιστημιακούς κόμβους», είτε της Θεσσαλονίκης, είτε της Κομοτηνής! Η κατάσταση που βρίσκονται οι «πανεπιστημιακοί κόμβοι» στην Καβάλα και την Δράμα είναι τέτοια, που δεν υπάρχει άλλη επιλογή από την απορρόφηση τους από ένα πιο οργανωμένο πανεπιστήμιο. Η δήλωση του Νάσου Μητρόπουλου: «Το να μπούμε σε ένα εμβληματικό πανεπιστήμιο, όπως το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης», είναι μονόδρομος για την επιβίωση μας», είναι αποκαλυπτική! Τόσο χαμηλά έφεραν την Καβάλα και την Δράμα ορισμένοι.

-Είπε και κάτι ακόμα ο Νάσος Μητρόπουλος: «Δεν μπαίνουμε άνευ όρων σ’ αυτό. Είπαμε ότι θέλουμε και μία σχολή Διοικητικής Επιστήμης». Αφού, λοιπόν, βρισκόμαστε μπροστά σε «μονόδρομο», θα βάλουμε κι εμείς ορισμένους όρους. Απαιτούμε το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης να μετονομαστεί σε Πανεπιστήμιο Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης «Δημόκριτος» και η έδρα του να μεταφερθεί στην Καβάλα. Επίσης, να χρηματοδοτήσει η κεντρική διοίκηση τον εκσυγχρονισμό των πανεπιστημιακών κόμβων στην Καβάλα και την Δράμα. Τα προηγούμενα εννέα έτη, στους δύο πανεπιστημιακούς κόμβους δεν έγινε ούτε μία παρέμβαση από τις διοικήσεις των Περιφερειών Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και Κεντρικής Μακεδονίας. Και τρίτον, να αυξηθεί ο αριθμός των εισαγόμενων φοιτητών στις σχολές της Καβάλας και της Δράμας. Αν ικανοποιηθούν οι παραπάνω όροι, μπορεί να προχωρήσει η ένταξη της Καβάλας και της Δράμας στο πραγματικά εμβληματικό Πανεπιστήμιο Α.Μ.-Θ.!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ