Ένας σπουδαίος τελικός αγώνας στην κατηγορία κοριτσιών κάτω των δεκαοκτώ ετών (Κ18) της Ένωσης Πετοσφαιρικών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18 Ιουλίου 2021 στην Χρυσούπολη, μεταξύ των ομάδων των «Αμαζόνων» Μαΐστρου Αλεξανδρούπολης (σ.σ. τυπικά γηπεδούχος) και του Αθλητικού Ομίλου «Καβάλα». Οι παίκτριες και των δύο ομάδων «τα έδωσαν όλα» για την νίκη παίζοντας για δυόμισι ώρες, περίπου, υπό πολύ δύσκολες συνθήκες. Η θερμοκρασία ήταν υψηλή, δεν υπήρχε κλιματισμός και το κλειστό γυμναστήριο Χρυσούπολης έμοιαζε με θερμοκήπιο! Πολύ εύστοχα ο πρόεδρος της Ε.Σ.ΠΕ.ΘΡ., Ειρήναρχος Κεμανετζής, χαρακτήρισε όλες τις παίκτριες ηρωίδες, για την προσπάθεια που κατέβαλαν και το θέαμα που πρόσφεραν.

Ο τελικός αγώνας ήταν απολαυστικός για τους «ουδέτερους» θεατές, αλλά ψυχοφθόρος για τους υποστηρικτές των δύο ομάδων. Η νικήτρια κρίθηκε, κυριολεκτικά, στην λεπτομέρεια και στο 5ο σετ του παιχνιδιού. Ο Α.Ο.Κ. ήταν καλύτερος και κέρδισε το 1ο σετ με σκορ 15-25. Στα επόμενα τέσσερα σετ έγινε πραγματική μάχη, κυριάρχησε το πάθος και η μεγάλη θέληση για την νίκη. Το 2ο, το 3ο και το 4ο σετ τελείωσαν με το ίδιο σκορ, 25-21. Ο Α.Ο.Κ. πήρε το 2ο σετ και προηγήθηκε 0-2, ενώ οι «Αμαζόνες» το 3ο και το 4ο σετ, για να ισοφαρίσουν 2-2! Η μάχη κορυφώθηκε στο 5ο σετ, στο οποίο η «πλάστιγγα» έγερνε πότε από την μία και πότε από την άλλη πλευρά. Οι «Αμαζόνες» έφτασαν μία «ανάσα» από την κατάκτησή του και την κατάκτηση του πρωταθλήματος όταν προηγήθηκαν 14-12. Ο Α.Ο.Κ. ισοφάρισε αμέσως 14-14 και ακολούθησε ένα «φινάλε» που «έσπασε καρδιές»! Οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν στο προβάδισμα έως και το 16-17. Στο σημείο εκείνο, οι «Αμαζόνες» έκαναν λάθος επίθεση και ο Α.Ο.Κ. πήρε τον 18ο πόντο που ήταν ο νικητήριος! Τότε βγήκε στις παίκτριες των δύο ομάδων όλη η υπερένταση του αγώνα, με δάκρυα χαράς για τις νικήτριες, λύπης για τις «ηττημένες» κι ένα θερμό χειροκρότημα απ’ όλους τους θεατές, για όλες τις πρωταγωνίστριες.

Ο Α.Ο.Κ., ως πρωταθλητής, θα εκπροσωπήσει την Ε.Σ.ΠΕ.ΘΡ. στην επόμενη φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος με περιορισμένες πιθανότητες διάκρισης. Ωστόσο, θα είναι μία καλή εμπειρία και συγχρόνως επιβράβευση για τις νεαρές παίκτριες του. Να σημειώσουμε ότι, ο Α.Ο.Κ. και οι «Αμαζόνες» Μαΐστρου συναντήθηκαν στην προκριματική φάση του περιφερειακού πρωταθλήματος. Ο Α.Ο.Κ. νίκησε 3-1 σετ στην Αλεξανδρούπολη. Ο τελικός αγώνας, όμως, ήταν εντελώς διαφορετικός, λόγω του υψηλού κινήτρου. Στον αγώνα αυτό, η ομάδα της Καβάλας είχε μέτριο ποσοστό στην επίθεση, 16 λάθη στο σέρβις, 65% στην υποδοχή και 12 άσσους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ