• Θα συμφωνήσουμε με την παρατήρηση, ότι μία παγκόσμια ημέρα, δεν είναι αρκετή για να ευαισθητοποιηθεί το κοινό σε κάποιο κοινωνικό ζήτημα, όπως ο αποκλεισμός που βιώνουν τα άτομα με αναπηρίες. Χρειάζεται συνεχής προσπάθεια ανάδειξης των προβλημάτων και στήριξη των ατόμων αυτών.
  • Η πρωτοβουλία της Energean Oil and Gas, σε συνεργασία με την Energean Kavala B.C., να διοργανώσουν μία γιορτή στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο «Αλεξάνδρα Δήμογλου», την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018 το απόγευμα, για την οικονομική ενίσχυση του τμήματος καλαθοσφαίρισης σε αμαξίδιο του Αθλητικού Ομίλου «Καβάλα», είναι αξιέπαινη. Πέρα, όμως, από το κάλεσμα, που απηύθυναν οι διοργανωτές προς το κοινό της Καβάλας, να αγκαλιάσει την προσπάθεια των μελών της ομάδας, ευελπιστούμε πως η Energean Oil and Gas, θα σταθεί συνέχεια αρωγός προς τους συμπολίτες με αναπηρίες, που βρίσκουν διέξοδο στον κοινωνικό αποκλεισμό με την ενασχόληση με τον αθλητισμό.
  • Προτείνουμε, συγκεκριμένα, η εταιρεία, που όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μαθιός Ρήγας, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Energean, μέσα σε μία δεκαετία έγινε εταιρεία του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων, από μία εταιρεία του ενός εκατομμυρίου δολαρίων, να αναλάβει την κάλυψη μέρους των ετήσιων δαπανών του τμήματος με μία χορηγία, ώστε να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα και η περαιτέρω ανάπτυξή του. Θεωρούμε ότι δεν είναι υπέρογκο το ποσό, ιδιαίτερα για μία εταιρεία εισηγμένη στα Χρηματιστήρια του Λονδίνου και του Τελ Αβίβ, η οποία απέσπασε σημαντικές βραβεύσεις εντός του έτους 2018 και είναι η «ανερχόμενη δύναμη» στο χώρο των υδρογονανθράκων.
  • Η κοινωνική εταιρική ευθύνη, κατά την άποψη μας, πρέπει να γίνει πιο ουσιαστική. Επαναλαμβάνουμε ότι, η πρωτοβουλία για τη διοργάνωση της γιορτής, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα των ατόμων με αναπηρίες, είναι άξια συγχαρητηρίων. Αλλά, χρειάζεται μία πιο ουσιαστική βοήθεια προς ένα αθλητικό σωματείο, το οποίο έχει ελάχιστη (οικονομική) βοήθεια από το κράτος και τους φορείς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης.
  • Δεν εννοούμε μία συνεργασία ανάλογη με τον σύλλογο της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας (Energean Kavala B.C.), αλλά για μία απλή χορηγία του πενήντα τοις εκατό, έστω, της δαπάνης για τις μετακινήσεις της ομάδας στα παιχνίδια που δίνει εκτός έδρας. Θα είναι, πιστεύουμε, μία σημαντική «ανάσα» για την ομάδα.
  • Είμαστε βέβαιοι, ότι αυτή η χειρονομία, είναι πιο χρήσιμη από τη διεξαγωγή ενός αγώνα «φιλανθρωπικού σκοπού» σε ετήσια βάση, για την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρίες. Έτσι, η Energean Kavala B.C., θα δείξει ότι ενδιαφέρεται πραγματικά για την άρση του κοινωνικού αποκλεισμού των συμπολιτών με αναπηρίες, δίνοντας τους τη δυνατότητα να ασχοληθούν με τον αθλητισμό απρόσκοπτα.
  • Το καταθέτουμε και ως παράκληση προς τα υψηλόβαθμα διοικητικά στελέχη της Energean Oil and Gas, να δείξουν εμπράκτως το κοινωνικό πρόσωπο της εταιρείας, που έχει την οικονομική άνεση να συνεισφέρει.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΑΠΟΛΥΤΑ. ΑΛΛΟ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ, ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΛΥΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ, ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ, ΚΑΙ ΑΛΛΟ Η ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΠΑΡΟΧΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΜΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑμΕΑ. ΕΡΩΤΗΜΑ: ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΟΣΟ ΚΑΛΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ Ο ΑΟΚ ΚΑΙ Η ΕΝΩΣΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΑΟΚ; ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ, ΑΠΛΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ,ΤΟ ΣΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΜ. ΕΤΣΙ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΠΑΣ ΚΑΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΤΟΝ ΑΟΚ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ. ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΟΛΗ Η ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ. ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΠΟΡΩΝΕΤΑΙ Ο ΚΑΒΑΛΙΩΤΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΑΟΚ, ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΠΟΡΩΘΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ. ΠΡΕΠΕΙ Ο ΑΟΚ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΩΡΑ. ΑΣ ΜΗΝ ΧΑΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ